Газираната вода - естественият отговор на подсладените напитки

Четете етикета на бутилката, за да сте сигурни, че купувате продукт с натурален произход!

Газираната вода - естественият отговор на подсладените напитки

Photo credit: Jamie Street/Unsplash

Ползите и необходимостта от вода през лятото са доказани с времето и специалистите са категорични, че тя трябва да е наш постоянен спътник в жегите.

Ако пък търсим по-различен и освежаващ вкус, но държим на здравето си, газираната минерална вода е добра алтернатива на напитките, които имат високо съдържание на захар или други химически обработени добавки. Тя придобива все по-голяма популярност като алтернатива на обикновената вода, предлагайки разнообразие в избора, както и различни възможности за вкус и усещане.

Все пак газираната вода все още е по-малко предпочитана пред обикновената. Това донякъде може би се дължи на грешни впечатления за нейния произход и качество. Когато говорим за газирани води, трябва да обърнем специално внимание и на етикета, за да сме сигурни, че точно тази газирана вода, която купуваме, е натурална.

Със своя характерен свеж гъдел и лекото щипане в устата газираната вода дава по-специално усещане при консумация в сравнение с обикновената. Това я прави и предпочитана от хората, свикнали с далеч не толкова полезните подсладени напитки.

В крайна сметка независимо дали е газирана или не, натуралната минерална вода не съдържа никакви калории или захар и в двете си разновидности хидратира еднакво добре.

Коментирай »
Още по темата
Да укрепим имунната система! 5 начина, по които водата ни помага Да укрепим имунната система! 5 начина, по които водата ни помага
От колко вода се нуждаят бъбреците – една от най-активно работещите системи в организма От колко вода се нуждаят бъбреците – една от най-активно работещите системи в организма
Как се газира водата? Митове и факти за газираните води Как се газира водата? Митове и факти за газираните води
Препоръчваме още
Защо кучетата гледат тъжно? Защо кучетата гледат тъжно?
ТЕСТ: Какъв е цветът на душата ти? ТЕСТ: Какъв е цветът на душата ти?
Мит или реалност: Прави ли ни бракът по-щастливи и по-здрави? Мит или реалност: Прави ли ни бракът по-щастливи и по-здрави?
Тихите кралици: „Бъди жената, която оправя короната на друга жена, без да казва на света, че е изкривена“   Тихите кралици: „Бъди жената, която оправя короната на друга жена, без да казва на света, че е изкривена“  
Красотата на танца Красотата на танца
Шведски изследовател търси отговора на въпроса „Какъв е смисълът?“ (предложение за четене) Шведски изследовател търси отговора на въпроса „Какъв е смисълът?“ (предложение за четене)
Разказ за „междинното българско време“: „Заговорът на мъртвите“ на Марин Георгиев (предложение за четене) Разказ за „междинното българско време“: „Заговорът на мъртвите“ на Марин Георгиев (предложение за четене)
„Момичето, което пропадна в морето“ от Акси О. (предложение за четене) „Момичето, което пропадна в морето“ от Акси О. (предложение за четене)
„За глътка въздух“ - трудният път към любовта и малкото човешко щастие (предложение за четене) „За глътка въздух“ - трудният път към любовта и малкото човешко щастие (предложение за четене)
Хората са невероятни :) Хората са невероятни :)
„Ловци на трофеи“ - дебютният роман на великия хуморист П. Г. Удхаус (предложение за четене) „Ловци на трофеи“ - дебютният роман на великия хуморист П. Г. Удхаус (предложение за четене)
Трудно прощаваме на мъжете, когато... Трудно прощаваме на мъжете, когато...
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби