Силата на утвържденията: 6 положителни фрази, които ще променят живота ти

Възможно е несъзнателно да си навличаш неприятности, особено ако имаш навика да утвърждаваш вредни мисли. Ето с какво да ги замениш

Photo via Canva.com

Концепцията за утвържденията е лесна както за разбиране, така и за практическо приложение в живота на всеки от нас. Тя гласи, че всяка фраза, която често повтаряме, рано или късно се превръща в истина за нас. Или казано по друг начин, ние привличаме нещата, за които мислим. И колкото повече мислим и говорим за нещо, толкова по-сигурно е, че ще го привлечем.

Ето защо обаче трябва да сме изключително внимателни с утвържденията. Възможно е несъзнателно да си навличаме неприятности, особено ако имаме навика да утвърждаваме вредни мисли. Ето и пример – замисли се дали не повтаряш често на глас или наум някоя от следните или друга негативна фраза: „Все на мен се случват лошите неща“, „Аз нямам късмет“, „Много хубаво не е на хубаво“, „Ако нещо може да се обърка, то със сигурност ще се обърка“, „Аз привличам неудачници“, „Щастието струва скъпо“…и още много, много вредни мисли.

Извикай щастието в живота си: 5 стъпки, с които да активираш закона за привличането

За да привлечеш щастие и спокойствие в живота си, опитай да задействаш Закона за привличането, като съзнателно изхвърляш негативното и отвориш път на позитивните утвърждения. Предлагаме ти шест различни положителни мисли или мантри, които обхващат различни области в живота. Достатъчно е само да си ги повтаряш често наум или в разговор с някого – може да го правиш сутрин, докато си още в леглото, вечер преди заспиване, докато шофираш или чакаш автобуса, по време на скучна работна среща или винаги, когато се сетиш. Важното е да си ги припомняш всеки ден поне по няколко пъти. Неусетно тези фрази ще станат част от мисленето ти и ще навлязат в общуването ти с другите. А това ще направи и тях щастливи. Пробвай, може и да останеш доволна:

„Всеки ден се подобрявам във всяко отношение“  

Това утвърждение е познато като „Методът на Куе“. Френският фармацевт и психотерапевт Емил Куе е считан за първооткривател на метода на съзнателното самовнушение. В началото на 20 век той придобива изключителна популярност с фразата „Всеки ден ставам все по-добре във всяко отношение“. Той открива, че пациентите оздравяват много по-бързо, ако си повтарят това утвърждение за няколко минути всяка сутрин и вечер. Трудовете му се радват на сензационни успехи, а той споделя, че не е излекувал никого, просто е показал на хората как могат да се лекуват.

Дали фразата му наистина лекува, не знаем. Това, което е сигурно обаче е, че ще изпълни деня ни с позитивизъм и вяра, а повтаряйки я вечер, ще заспим с усмивка.

„Аз имам невероятен късмет“

Едно е сигурно – ако си повтаряш, че нямаш късмет, шансът нещо да се промени е минимален. Ако достатъчно често си казваш, че имаш късмет и дори го споделяш с околните, е възможно в един момент дотолкова да повярваш в това твърдение, че неусетно за започнеш да привличаш късмета си в живота си.

„Мечтите се сбъдват“

Случвало ли ти се е да споделиш някоя откачена мечта с някого, като да спечелиш от тотото, да си купиш остров или да пътуваш до Луната и в отговор той да ти се присмее. Вероятно на всеки се е случвало. Но кой казва, че смелите мечти са невъзможни или са само за децата? Мечтай смело и понякога си напомняй, че мечтите всъщност се сбъдват.

„Всичко е наред“

Това е особено мощна фраза, която може да ти помогне във всяка ситуация. Извиквай я в съзнанието си всеки път, в който имаш нужда от нея – когато сбъркаш, по време на напрегната ситуация, когато си тъжна или объркана, когато се разочароваш, когато се страхуваш и когато скучаеш…И още нещо – казвай я винаги на всеки, за когото прецениш, че се нуждае да я чуе. Може и да е клише, но понякога нищо не ни утешава така, както това да чуем, че всичко ще бъде наред.

„Моето подсъзнание е моят партньор в успеха“

Тази фраза принадлежи на световноизвестния канадски ментор, автор и филантроп Джон Кехоу. Според него тази мантра цели да подсили интуицията ни и да накара подсъзнанието ни да ни даде отговорите, които усилено търсим. „Самото повторение на това утвърждение предизвиква трептения на енергия, които ще ви помогнат да постигнете целта си“, пише Кехоу в книгата си „Подсъзнанието може всичко“.  

„Животът е хубав и аз съм щастлива“

Кратко, ясно и точно в целта. В този момент може и да не се чувстваш особено щастлива или да не намираш живота за кой знае колко хубав. Дори и да е така, направи това, за което съветват всички, които се занимават със самоусъвършенстване. Преструвай се. Преструвай се, че вярваш в тази мисъл, ако в този момент не ти е възможно да я приемеш. Само не спирай да си го повтаряш. „Животът е хубав и аз съм щастлива!“ Неусетно може и да повярваш.

Коментирай »
Още по темата
Наръчник за мащабно мислене: Как да бъдем успешни през новата година 
10 грешки, които не знаем, че допускаме… И как да се справим с тях
5 житейски принципа за по-спокоен и щастлив живот
Как да се освободим от негативните убеждения, които ни пречат и ни правят нещастни
10 истини за живота от Крис Прентис
3 причини защо никога да не се сравняваш с другите
Как да се справим с неучтивите хора: Шест начина да останем позитивни и добри  
В преследване на щастието: 8 черти на истински щастливите хора
30 умения, които да усвоиш през 30-те
10 вдъхновяващи мисли, които ще променят живота ти
Осем урока, на които животът със сигурност ще те научи
10 начина да бъдеш по-добър човек
Пет изпитани техники, с които да останеш хладнокръвна в напрегнати ситуации
13 вредни мисли, които да прогоните веднага
5 фрази, с които да промениш личната си философия, за да бъдеш щастлива
Препоръчваме още
Първите 5 години предопределят отношението към алкохола
Историята на „Боксьорът от Нова махала“ – от улицата до ринга (предложение за четене)
4 съобщения, с които да му вземеш ума (ВИДЕО)
Авокадо срещу стареене и излишни килограми
10 лесни упражнения за красив и стегнат бюст (ВИДЕО)
Петте храни за здрав сън
Постно и вкусно: Ето как да си направим домашен хляб
Предложение за четене: "Преобърнатият човек" - предизвикателно заглавие от Фред Варгас
Три черти на характера, които издават кръшкачите
Откриха още една здравословна полза от броколите
Сериен убиец вижда бъдещето в смразяващия трилър от Алекс Нор „Създател на ангели“ (предложение за четене)
Съвременна принцеса търси истинската любов в „Принцеса Маргрете“ (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби