5 фрази, с които да промениш личната си философия, за да бъдеш щастлива

Може би имаш нужда да погледнеш на живота от различен ъгъл

Photo credit: Andre Furtado/Pexels

Много велики мислители са казали, че щастието идва от вътре, не от външни събития, обстоятелства и придобивки. Това означава, че е нужно да направиш някои промени в себе си, за да можеш да се радваш на живота и да откриеш своя път към щастието.

Предлагаме ти пет фрази, които може би ще ти помогнат да откриеш своя път за личностно усъвършенстване. Избери си една от тях или повече и ги вложи във всичко, което правиш и мислиш. Постарай се да се ръководиш от избраната фраза във всичко от ежедневието си и ще се изненадаш колко бързо ще дойде промяната в начина, по който се чувстваш.

  1.  „Аз не съм жертва. Поемам отговорност за всичко, което ми се случва.“ – Това е може би най-трудната философия за приемане, защото много от нас са свикнали да обвиняват външни обстоятелства, хора и събития за несгодите в живота си. Ако си готова да поемеш отговорността за всичко това обаче ще се освободиш от усещането, че всичко е срещу теб, че имаш лош късмет, че при теб нищо не се получава, че си орисана да бъдеш нещастна, бедна, самотна и какво ли още не. Ето един най-обикновен пример – гаджето те зарязва. Имаш два варианта – да се самосъжаляваш и да обвиняваш съдбата и лошия си късмет или да погледнеш на случилото се от хубавата страна – може би си имала нужда от тази промяна, за да освободиш сърцето си за нова любов или да отделиш повече време за себе си.
  2. „Всичко, което ми се случва, е за мое добро“. Да, това е реплика, която сме чували прекалено много пъти, до втръсване. Но може би това не е случайно. Замисли се дали не е истина. Всяка ситуацията в живота ти, дори и лошата, те е отвела там, където си сега. Без нея нямаше да си човека, който си, да притежаваш вещите, които притежаваш, да си обградена от хората около себе си. Всичко се случва така, че да отвори път за нещо друго, нещо хубаво. Посрещни обстоятелствата в живота си с оптимизъм и вяра в доброто. Новото ти възприятие със сигурност ще ти се отплати с още добри новини.
  3. „Мечтите се сбъдват“. Замисли се за децата. Те са уверени в това твърдение, за тях няма невъзможни неща, те вярват, че ще получат мечтаното. С годините обаче все повече забравяме, че мечтите всъщност ще сбъдват. Ако и ти си го забравила, значи тази философия е за теб. Може би докато си растяла, възрастните са те убеждавали, че не можеш да получаваш всичко и че те очакват много разочарования. Може би наистина твърде много пъти не си получавала това, което си искала и накрая си се примирила, че животът не се развива по начина, по който искаш и си загърбила мечтите си. Опитай да си ги припомниш и неизменно вярвай в това – мечтите се сбъдват, само трябва да си уверена и да правиш всичко по силите си, за да се случат.
  4. „Заслужавам щастие“. Всеки заслужава щастие, без изключение. Това е като при мечтите – за да го получиш, първо трябва да го повярваш. Без значение от разочарованията, вината, която понякога изпитваш или това, което някой някога ти е казал, ти заслужаващ щастие. И то истинско щастие – чисто и лично твое – не щастие за сметка на някой друг, не на всяка цена, не щастие, за което да водиш хиляди битки и да правиш жертви. За целта е нужно да отделиш време и да оцениш позитивните неща в живота си. Можеш дори да си направиш списък – изброй 10 неща, хора, качества, природни характеристики или каквото друго се сетиш, за които си благодарна. Докато стигнеш до края на списъка, вече ще се чувстваш по-щастлива.
  5. „Нужно е да бъда добра“. Повечето хора се чувстват щастливи, когато помагат на някой друг, когато вдъхновяват други или по някакъв начин правят живота им по-добър. Ако не се чувстваш достатъчно щастлива, изпробвай този подход. Заеми се с някакъв вид благотворителност, намери начин да помагаш на хора или животни, раздавай се, бъди щедра на добри думи и дела. Така гарантирано ще се почувстваш щастлива и удовлетворена.

Можеш да избереш една или повече от тези фрази и да намериш начин да я усвоиш в максимална степен. Направи я свое мото и се води в действията и мислите си от нея. Можеш и да си харесаш друга фраза, която повече пасва на характера ти и възгледите ти. Важното е да проявиш постоянство по пътя към позитивизма и щастието. Ето и още позитивни цитати, от които можеш да избереш новата си лична философия: 

10 красиви цитата, които да прочетеш всеки път, когато си тъжна

15 вдъхновяващи цитата за щастието от известни личности

Коментирай »
10 красиви цитата, които да прочетеш всеки път, когато си тъжна
Любовни цитати от вечните филми
15 вдъхновяващи цитата за щастието от известни личности
Те нямат недостатъци, а само особености: 13 вдъхновяващи цитата за жените
Топ 10 на най-щастливите песни (ВИДЕО)
Пет стъпки за по-щастлив живот
10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Никога не прави това след секс
„Броеница. Из гънките на паметта“ с проф. Милена Цанева (предложение за четене)
Предложение за четене: „Лек за депресията“ от Стивън С. Иларди
Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта
Четири стъпки да го съблазниш
Секс по време на пандемия: Правила за безопасност
Идеален секс? 10 минути
Среща с непознат: Ето кое е перфектното място и защо
Вечната любов съществува
Връчиха наградите „Васил Гендов“: Кои са големите победители
Защо е важно да готвим зеленчуците с повече зехтин
Стиг Ларшон: Мъжът, който си играеше с огъня
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби