Шест доказателства, че си щастлива

Тези качества са неизменна част от всяка щастлива жена. Притежаваш ли ги?

Надя Хамдан
Шест доказателства, че си щастлива

Photo via Canva.com

Щастието е крайна цел за много от нас. Всички мечтаем някой ден да го имаме, а истината е, че щастието е моментно състояние, което сме изпитвали много пъти. Не е нужно да го гоним, търсим, изстрадваме или да се борим за него. Достатъчно е да знаем какво искаме, да следваме целите и мечтите си и да се наслаждаваме на момента.

Ако все пак се замисляш доколко си щастлива в този етап от живота си и можеш ли да се наречеш така, то ние ти предлагаме шест признака, които издават щастливата жена.

Усмихва се

Съвсем очевидно е, че щастливата жена се усмихва и то често. Тя изпитва една вътрешна лекота, която ѝ помага да се забавлява, да се смее и да се наслаждава на живота си.

Има мечти и цели

Когато сме нещастни, рядко мечтаем. Отлагаме целите си за по-хубави дни, за да можем да се потопим в нещастието си. И обратното – щастливата жена има мечти. Въображението ѝ постоянно работи и тя не спира да си поставя нови цели и да крачи към тях с увереност и лекота.

Спокойна е

Щастливата жена рядко губи почва под краката си. Щастието всъщност ни носи спокойствие. Когато знаем, че всичко е наред, е много по-лесно да бъдем хладнокръвни, уравновесени и да не се поддаваме на гнева, стреса и нервите.

Добронамерена е

Казват, че няма по-лош човек от нещастния. Щастливата жена със сигурност е добра. Тя е удовлетворена от живота си, така че съумява да разшири кръгозора си дотолкова, че да е полезна и за околните. Използва всяка възможност да направи добро, отнася се мило с хората и е добронамерена в общуването си.  

Продуктивна е

Когато мислите ни не са задръстени с проблеми и самосъжаление, е далеч по-лесно да бъдем продуктивни, енергични и дейни. Това е още един признак на щастливата жена – тя има хъса да покори света и вероятно ще го направи.

Над нещата е /не издребнява/

Щастието всъщност е в способността да излезем от блатото на битовите проблеми и ежедневните дразнения, а дребните камъчета нямат никакъв шанс да преобърнат каруцата. Това състояние на липса на всякакъв стрес само по себе си носи щастие. Ако искаш да бъдеш по-щастлива, можеш да започнеш и отзад напред – опитай да се освободиш постепенно от стреса и със сигурност ще си по-щастлива от преди. 

Коментирай »
Още по темата
12 по-различни новогодишни обещания, които да си дадеш… и да изпълниш 12 по-различни новогодишни обещания, които да си дадеш… и да изпълниш
5 житейски принципа за по-спокоен и щастлив живот 5 житейски принципа за по-спокоен и щастлив живот
Пет навика на щастливите хора, които да изпробваш още сега Пет навика на щастливите хора, които да изпробваш още сега
3 причини защо никога да не се сравняваш с другите 3 причини защо никога да не се сравняваш с другите
В преследване на щастието: 8 черти на истински щастливите хора В преследване на щастието: 8 черти на истински щастливите хора
Осем правила за щастлива връзка Осем правила за щастлива връзка
Извикай щастието в живота си: 5 стъпки, с които да активираш закона за привличането Извикай щастието в живота си: 5 стъпки, с които да активираш закона за привличането
5 фрази, с които да промениш личната си философия, за да бъдеш щастлива 5 фрази, с които да промениш личната си философия, за да бъдеш щастлива
15 вдъхновяващи цитата за щастието от известни личности 15 вдъхновяващи цитата за щастието от известни личности
Пет стъпки за по-щастлив живот Пет стъпки за по-щастлив живот
Препоръчваме още
Седем неочаквани ползи от йога Седем неочаквани ползи от йога
Първи опит за баница (с готови кори): неочаквано вкусно Първи опит за баница (с готови кори): неочаквано вкусно
Трикове за красота от Холивуд: Дженифър Лав Хюит Трикове за красота от Холивуд: Дженифър Лав Хюит
8 начина да се харесаш на майка му 8 начина да се харесаш на майка му
Провокативна, обсебващо добра и опасна: „Гидеон Девета“ от Тамсин Муир (предложение за четене) Провокативна, обсебващо добра и опасна: „Гидеон Девета“ от Тамсин Муир (предложение за четене)
Как стигнахме дотук и накъде отиваме: 32 „Дигитални истории“ от Георги Караманев за бъдещето на технологиите (предложение за четене) Как стигнахме дотук и накъде отиваме: 32 „Дигитални истории“ от Георги Караманев за бъдещето на технологиите (предложение за четене)
Първите 5 години предопределят отношението към алкохола Първите 5 години предопределят отношението към алкохола
Не загърбвай огледалото заради зачервения нос Не загърбвай огледалото заради зачервения нос
Доц. Веселка Радева: Трябва да се научим да живеем и да работим в Космоса Доц. Веселка Радева: Трябва да се научим да живеем и да работим в Космоса
Откъс от „Не“ на диетите!“ на д-р Енджи Касабие (предложение за четене) Откъс от „Не“ на диетите!“ на д-р Енджи Касабие (предложение за четене)
Разпознай дали е верен по чертите на лицето му Разпознай дали е верен по чертите на лицето му
Кратка история на света за млади читатели (предложение за четене) Кратка история на света за млади читатели (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби