Пет навика на щастливите хора, които да изпробваш още сега

Щастието е чувство, което можем да изпитваме всеки ден  

©simonapilolla from Getty Images Pro via Canva.com

 

Щастието е нещо, което всеки иска за себе си и за хората, които обича. Много от нас обаче прекарват живота си в търсене на щастието, сякаш е някаква награда, която ще получим за нещо, което сме свършили или изтърпели. Не, щастието не е някакъв лукс, към който трябва да се стремим и да очакваме, че ще дойде отвън след усилена работа и много лишения.  

Истината е, че щастието е чувство, което можем да изпитваме всеки ден или поне по-често от сега. То е чувство, точно като обичта, благодарността, страха и така нататък. Предлагаме ти няколко стъпки, с които гарантирано ще си подариш малко щастие още сега. А ако успееш да ги превърнеш в навик за себе си, ще бъдеш един по-щастлив човек.  

Всеки ден благодари за нещо 

Благодарността е силно подценявано лекарство. Всеки път, в който сме благодарни, ние ставаме малко по-щастливи отпреди. Обърни внимание как се чувстваш, когато наистина благодариш на живота за нещо. Ще забележиш, че усещането е приятно. Затова си направи навик – всяка вечер, преди да заспиш, благодари за най-хубавото нещо, което ти се е случило днес. Ще има дни, в които ще ти е трудно да се сетиш за такова нещо, но повярвай – всеки ден има за какво да благодариш.

Намирай време за нещата, които обичаш

Много често, улисани в ежедневието и безбройните задачи, забравяме да правим нещата, които обичаме. Много от нас вече дори не помнят кои са тези неща. А това е сред най-важните навици, които трябва да придобиеш, за да водиш един щастлив живот. Набележи си поне пет неща, които ти носят добро настроение и намирай време за тях, ако не всеки ден, то поне два пъти седмично. Това може да са най-различни неща – от шофиране, през спортуване, излизане, любим сериал или книга. Всеки ден проверявай списъка си и се стреми да направиш поне едно нещо, което ти носи удоволствие.

Общувай с приятен човек

Всичко ние имаме поне един човек, с когото е истинско удоволствие да се общува. След прекарано време с него ние се чувстваме някак леки, спокойни, удовлетворени, разбрани и щастливи. Помисли кой е този човек за теб и направи така, че да общувате поне веднъж седмично. Това е абсолютният минимум, особено предвид десетките канали за комуникация, между които можем да избираме днес. Нямаш оправдание, обади се на любимия си човек още сега.

Движи се 

Спортът е изпитана рецепта за щастие. Не става въпрос да вдигаш щанги или да тичаш по 10 километра (макар, че ако това ти носи щастие, действай). Става въпрос да отделяш време за някаква физическа активност поне два пъти седмично. Това може да е разходка, танци, групов спорт, посещение на фитнеса, изкачване на стълби или каквото ти носи радост. Задължително намери време в графика си за движение.

Избягай сред природата

Ако живееш в големия град, вероятно ще ти е по-трудно да намериш време за разходки сред природата. И все пак, по-трудно не е невъзможно. Опитай два пъти месечно или поне веднъж месечно да посещаваш планина, парк, езеро, екопътека или каквото и да е място сред природата. Това гарантирано ще те зареди с хубави емоции, а в живота ти определено ще има повече щастие.

Коментирай »
Още по темата
Пет наистина важни неща, които да свършиш преди края на годината
5 житейски принципа за по-спокоен и щастлив живот
Да си тръгна или да остана? Как да изградим щастлива връзка
Шест доказателства, че си щастлива
Щастието не е трудно, трябва само да послушаш сърцето си: Историята на Ники Момчева за пътя към звездите  
Извикай щастието в живота си: 5 стъпки, с които да активираш закона за привличането
5 фрази, с които да промениш личната си философия, за да бъдеш щастлива
Пет стъпки за по-щастлив живот
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
4 от най-големите флирт грешки, които допускаме (ВИДЕО)
Началото на шоколада: Кога и как се е появило любимото ни изкушение
Учени опровергаха стереотипа за глупавата блондинка
Женското поведение, което отблъсква мъжете
Как да съчетаем забързаното ежедневие със здравословен хранителен режим
Романеско – извънземният зеленчук
Ето защо замразените плодове и зеленчуци са по-полезни от пресните
Как да превърнем диетата в успех, а не в провал
Десет любопитни факта за червеното вино
"По дяволите! Мислех, че само аз знам как да направя един от тези": Стивън Спилбърг одобри "Индиана Джоунс 5"
Шест причини да си все още необвързана
Жените са по-кисели рано сутрин
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби