Снимка: sxc.hu

Оралният секс бил полезен за женското здраве. И не само това - той оказвал и благоприятно влияние на психологическото и емоционалното ни състояние. Твърдението не е на екипа на venera.bg, а на американски учени, заели се с нелеката задача да анкетират по въпроса близо 300 жени. На дамите им били направени и медицински изследвания.

Оказало се, че онези, които редовно практикуват орални забавления, били по-малко склонни към депресия и дори имали по-високи показатели при когнитивните тестове. Разбира се, към данните е прибавено и уточнението, че спермата съдържа редица ценни химически вещества, сред които цели три натурални антидепресанта, които засилвали чувството на привързаност, подобряват съня и повишават настроението. 

Без да коментираме кои според нас преобладават сред учените – жените или мъжете, ще допълним само, че резултатите са срещнали известно недоверие в медицинските среди... сред жените лекари.

Без да сме с медицинско образование, и ние като жени можем да погледнем на това „изследване” като опит да се спечели доверието ни за една повече мъжка кауза. Или грешим?! ;)

Коментирай >