ТЕСТ: Колко добре контролираш емоциите си? 💭

Склонни ли сме да реагираме импулсивно, когато ни завладеят емоциите, или умеем да запазваме самообладание и да обмисляме нещата? Нека проверим

ТЕСТ: Колко добре контролираш емоциите си? 💭

Създадено с Playground AI  

 

Емоционалният контрол е съществен аспект на емоционалната интелигентност и играе решаваща роля за това как се справяме с възходите и паденията в живота. Той включва способността да управляваме и да реагираме на емоционалните преживявания по здравословен и продуктивен начин. 

Този тест цели да ни помогне да осмислим уменията си за емоционален контрол. Склонни ли сме да реагираме импулсивно, когато ни завладеят емоциите, или умеем да запазваме самообладание и да обмисляме нещата? Нека проверим.  

Как реагираш, когато някой те критикува?
Много лесно се разстройвам и минавам в отбранителна позиция.Засягам се, но се опитвам да запазя спокойствие.Изслушвам и размишлявам обективно върху гледната му точка.Използвам критиката като възможност за самоусъвършенстване.
Как се справяш с напрегнати ситуации?
Често изпитвам тревожност и се паникьосвам.Стресирам се, но се опитвам да го преодолея.Запазвам спокойствие и търся решения.Гледам на стреса като на предизвикателство, което трябва да преодолея.
Какъв е твоят подход към конфликтите?
Имам склонност да реагирам емоционално и да изострям конфликта.Разстройвам се, но се опитвам да го разреша по мирен начин.Запазвам самообладание и търся рационално решение.Подхождам към конфликтите като медиатор, като балансирам между емоциите и разума.
Как се чувстваш след разгорещен спор?
Дълго време усещам гняв .Разстройвам се, но се опитвам да се освободя от негативните чувства.Размишлявам върху спора и се опитвам да си взема поука от него.Бързо забравям обидата и продължавам напред.
Колко често изразяваш емоциите си открито?
Често, каквото ми е на душата, това и на устата.Понякога, но се старая да не прекалявам.Рядко, предпочитам да запазя емоциите си за себе си.Само когато смятам, че това е подходящо и конструктивно.
Как се справяш с чувството на тъга или разочарование?
Имам склонност да ги преживявам дълго време.Изпитвам ги дълбоко, но се опитвам да запазя позитивно отношение.Приемам ги и търся начини да продължа напред.Съсредоточавам се върху решенията и не им позволявам да ми влияят много.
Какво правиш, когато изпитваш гняв или разочарование?
Изразявам емоциите си открито или реагирам импулсивно.Опитвам се да се успокоя, преди да реагирам.Отделям време, за да разбера чувствата си, преди да реагирам.Насочвам емоциите си към нещо продуктивно или творческо.

Източник: LifeShouts.com
Коментирай »
Още по темата
9 признака, че трябва да повишиш емоционалната си интелигентност 9 признака, че трябва да повишиш емоционалната си интелигентност
Препоръчваме още
ТЕСТ: Каква е женската ти суперсила? ТЕСТ: Каква е женската ти суперсила?
ТЕСТ: Мъжко момиче ли си или изискана дама? ТЕСТ: Мъжко момиче ли си или изискана дама?
ТЕСТ: Какъв е перфектният мъж за теб? ТЕСТ: Какъв е перфектният мъж за теб?
ТЕСТ: Какъв е твоят цвят според зодиакалния ти знак? ТЕСТ: Какъв е твоят цвят според зодиакалния ти знак?
ТЕСТ: Притежаваш ли емоционална интелигентност? 💡 ТЕСТ: Притежаваш ли емоционална интелигентност? 💡
ТЕСТ: Кой злодей от "Resident Evil" си? ТЕСТ: Кой злодей от "Resident Evil" си?
ТЕСТ: Как ще оцелееш в постапокалиптичен свят? ТЕСТ: Как ще оцелееш в постапокалиптичен свят?
ТЕСТ: На кой континент трябва да живееш? ТЕСТ: На кой континент трябва да живееш?
ТЕСТ: Коя е идеалната ти дестинация за пътуване? ТЕСТ: Коя е идеалната ти дестинация за пътуване?
ТЕСТ: Каква е твоята идеална тренировка? ТЕСТ: Каква е твоята идеална тренировка?
ТЕСТ: Отговори на един въпрос и ще ти дам песен, която да слушаш ТЕСТ: Отговори на един въпрос и ще ти дам песен, която да слушаш
ТЕСТ: Добър приятел ли си? ТЕСТ: Добър приятел ли си?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби