снимка: Silvo BilinskiPixabay 

Рецептите за коктейли с ром са прочути из целия свят. Сладката напитка е сред най-предпочитаните основи за приготвянето на различни питиета.

Ако се чудите на какво да заложите, от foodpanda предлагат своя Топ 5 на любимите летни комбинации с ром от цял свят:

Пиня колада от Пуерто Рико

Тази рецепта е измислена от Кариби Хилтън и съчетава ром, сметана, кокосов крем, сок от ананас и лед в блендер.

Мохито от Куба

Мохито е традиционен кубински коктейл, който се приготвя от мента, бял ром, кафява захар, лайм и газирана вода. Комбинацията от освежаващ цитрус и дъх на мента прикрива силния опияняващ ефект на рома и прави коктейла подходящ за лятото. Приготвя се във висока чаша.

Куба Либре от Хавана

Един от най-популярните коктейли в света - Куба Либре, съдържа бял ром, кола и лимонов сок или парчета лайм. Приготвен е за първи път в Хавана през 1900 година, когато американските войници смесват кубински ром и Кока-Кола и с този коктейл вдигат наздравици произнасяйки тост „За свободна Куба“.

Пейнкилър от Вирджинските острови

Пейнкилър (Painkiller) е създаден през 70-те години на миналия век в бар на Вирджинските острови. Съдържа тъмен ром, портокалов сок, ананас и кокосов крем.

Ураган от Ню Орлианс

Коктейлът "Ураган" е сладка алкохолна напитка, приготвена от ром, лимонов сок и сироп от пасирани плодове. Това е една от многото популярни напитки, сервирани в Ню Орлианс.

Коментирай >