Ако и ти си активен участник в борбата с излишните килограми, то добре знаеш, че най-трудното в тази битка е началото й. То е като със спирането на цигарите – трябва да преминеш през периода на абстиненцията, за да може правилното хранене да ти стане навик и на финала да се наслаждаваш на заслужените резултати.

Мотивацията обаче не е достатъчна, за да започнеш да се храниш по начина, който си избрала. Каквато и да е диетата ти, то едно е ясно – в началото ще се чувстваш гладна, неудовлетворена и изнервена. Ето няколко изпробвани техники, с които да преодолееш мъчителното начало:

1. Намери си занимание  

Доказано е – когато мозъкът ни е зает, няма време да мисли за вкусотийки. Така, че отдай се на повече работа или на любимото си хоби, или си започни мащабно почистване на апартамента, или си запиши да учиш нов език, танци, спорт...Каквото и да, само да те разсейва от вредните мисли за вкусен десерт.

2. Трикът със снимката

Не е нужно да го доказват учените, за да е ясно, че този трик работи.  А той е много лесен – подбери своя снимка, на която си в перфектна форма и се харесваш и я сложи на хладилника. Гледай се често на нея и си припомняй, че лишенията, които те измъчват в момента, ще имат смисъл. Защото отново ще изглеждаш така! 

3. Опразни хладилника

За да нямаш изкушения, постарай се...да нямаш изкушения. Премахни всичко забранено и вредно от хладилника, шкафа, фурната и не хитрувай. Животът ти по време на диета ще бъде много по-лесен ако просто не виждаш забранената храна, така че да не мислиш за нея. За сметка на това се постарай да си заредена с плодове и зеленчуци или с каквото ти е позволено да хапваш по време на новия си режим. 

4. Намери си съучастници

Много по-лесно е да започнеш диета, че и да я завършиш, когато не я правиш сама. Опитай да убедиш мъжа си, най-добрата си приятелка или любимата си колежка да я започне с теб. Така най-близките ти хора няма да те изкушават със забранени вкусотии. А и ще преминеш много по-лесно през трудните фази на лишенията.

Пожелаваме ти успех, усилията ще си заслужават!

2
коментара >