снимка: André Santana, pixabay.com

Животът ни често е пълен с предизвикателства, нали? И едно от тях е как да не се поддадем на изкушенията и да спазваме здравословен режим на хранене.

Почти непосилна задача, когато на пътя ни се изпречат подводните камъни стрес, напрегната работа, преумора, емоционални вълнения.

Все пак има няколко прости правила, които можем да спазваме, за да не саботираме… самите себе си:

1. Напомняйте си защо го правите

Искате да се чувствате добре в тялото си? Или може би просто да влезете в новите дънки? Смятате, че промяна в храненето ще се отрази благотворно на здравето и настроението ви? Или копнеете да впечатлите колегата от съседния отдел?

Авокадо срещу стареене и излишни килограми

Каквато и да е причината, уверете се, че това е наистина важно за вас и често си го напомняйте.

И един трик: спортът помага да изграждаме самочувствие и съзнание, че правим нещо хубаво за себе си. Изберете обаче този, който ви доставя най-голямо удоволствие, независимо дали става въпрос за фитнес, йога, джогинг или дълга разходка в парка.

2. Напомняйте си, че контролът е във ваши ръце

Контролът и изборът са ваши. Звучи успокояващо, нали? Просто си го напомняйте. Може би не всички обстоятелства в дадена стресова ситуация зависят от вас, но решението какво и колко да ядете, както и дали да потичате в парка, ви е напълно подвластно.

Шест начина да отслабнем, забавлявайки се

Просто използвайте властта си във ваша полза!

3. Кулинарна терапия

Яденето може да е истинско удоволствие и забава. Независимо какъв хранителен режим сте избрали, не е никак трудно да го превърнете в кулинарен празник.

Пет храни и напитки, с които да стопим мазнините около корема

Експериментирайте с позволените в диетата ви храни. И най-вече с начина им на приготвяне. Превърнете пазаруване в лов на непознати съставки и аромати, а готвенето в забавна експериментална площадка.

Още един трик – споделяйте храната си. Ако сте сготвили нещо ново и интересно, поканете приятели. Храненето в компания е чудесен начин да повдигнете настроението си, а и рискът да преядете е значително по-малък.

4. Разходете кучето

А ако нямате такова, придружете приятел докато разхожда своето или просто му го “заемете”.

Знаете ли защо кучето е най-добрият приятел на човека?

Предимствата са много – разсейвате се от натрупаното през деня напрежение, не мислите за храна и общуването с животно ви настройва положително. Все търсени ефекти, нали?

5. Наслаждавайте се на живота

Яжте с наслада, превърнете работната си рутина в удоволствие, лягайте си с мисълта какви хубави сънища и прекрасен нов ден ви очакват.

Как да превърнем кратката отпуска в истинска ваканция

Ако отдавна мечтаете за ново хоби, просто се захванете с него!

И успех с новия ви начин на живот!

Коментирай >