снимка: pixabay.com

Колко пъти сме започвали новата си програма за отслабване „от следващия понеделник”? Свалянето на килограми не е лесна задача. Обикновено го превръщаме в дълги часове във фитнеса, много пот и постоянно гладуване. А защо да се подлагаме на тази „каторга”?

Тук на помощ ни идва кратък списък с шест начина как да отслабнем, докато се забавляваме. А и вече е научно доказано, че вероятността да свалим ненужните килограми е много по-голяма, когато процесът ни доставя удоволствие.

Да спортуваме с усмивка

Знам, че звучи като смъртна присъда, но истината е, че най-сигурният начин да отслабнем е като спортуваме. Тук обаче не говорим за някакъв динамичен спорт от типа на аеробиката или кик бокс, който да ни доведе до ръба на изтощението.

Може да спортуваме всичко, което ни харесва. Дали ще изберем тенис, волейбол, плуване, тичане или йога – няма никакво значение. Важното е да е нещо, което ще ни достави удоволствие.

И съвсем не става въпрос да спортуваме всеки ден от сутрин до вечер, а тогава, когато поискаме. Препоръчва се да го правим с компания. Така ще имаме възможност да прекарваме повече време с приятелите си или половинката, а пък и ще отслабнем.

В ритъма на танца

Няма значение какъв вид танци харесваме, къде танцуваме или как го правим. Всякакъв вид танци помагат за свалянето на излишните килограми. Може да танцуваме един път в седмицата в професионална школа, да излезем в събота вечер на клуб с приятели или просто да се пораздвижим вечер вкъщи.

Танците ще направят тялото ни стегнато и жизнено и определено ще повишат тонуса ни. Може да практикуваме всякакъв вид танци от латино и хип-хоп до бели денс и народни танци. Единственото условие е да ни доставят удоволствие и да го правим с желание. Дори и седмичното излизане с приятели на дискотека влиза в графата практикуване на танци с цел отслабване.

Доброто старо колело

Неслучайно казват, че карането на колело никога не се забравя. Това е нещо, което можем да вършим с удоволствие на всяка възраст. Карането на колело ще помогне за оформянето на бедрата и ще стегне корема ни.

Най-хубавото нещо е, че можем да излезем да покараме колело, когато си поискаме. Допълнителна екстра е, че така откриваме нови маршрути и ходим на места, където преди това не сме били. Без значение е дали ще караме колело в парка, в градската джунгла или в квартала – ефектът ще е наистина страхотен.

Всички на ролерите

Карането на ролери незаслужено е подценявано като спорт. Истината е, че то прави тялото ни стегнато, учи ни да пазим равновесие и помага за изграждането на по-здрава мускулатура.

Освен това за разлика от други спортове, при които трябва да сме затворени между четири стени в някоя зала, тук можем да караме ролкови кънки с часове в парка.

За тези, които имат проблем с гравитацията и пазенето на баланс, горещо препоръчвам обикновените ролери. С тях бързо ще свикнете да пазите равновесие и ще можете да се подготвите за по-виртуозни изпълнения.

Дълги разходки

Дългите разходки са един от най-добрите методи за отслабване. Разхождането с часове в прохладния парк през лятото не звучи като напрегната тренировка, нали? А в този случай изгаряме много повече калории и си прекарваме сто пъти по-добре.

Придружени от приятели или любим човек, това гарантирано ще се превърне в предпочитания начин за отслабване. Ако имате куче е препоръчително да го вземете със себе си – а ако то тича, толкова, колкото моето, това със сигурност ще се превърне в добра тренировка.

Да се позабавляваме с любимия

Вярвате или не – сексът помага при изгарянето на сериозно количество калории. Като добавка той помага и за правилното функциониране на сърцето.

Най-доброто място за секс, ако искате да горите повече калории

Пък и защо трябва да се потим във фитнес залата, когато можем да го направим в леглото с половинката. И е гарантирано, че ще си прекараме много по-добре. Доказан метод за отслабване. Ако ли пък не е достатъчен за свалянето на излишните килограми, поне ще знаем, че не сме си губили времето.

5
коментара >