Тренировка вкъщи: Четири подходящи и супер ефективни упражнения (и как да ги изпълним правилно)

Ако сте от хората, които нямат време или желание да тренират във фитнес залата, тази статия е точно за вас

Тренировка вкъщи: Четири подходящи и супер ефективни упражнения (и как да ги изпълним правилно)

Photo credit: Karl Solano/pexels.com

Заседналият начин на живот ни нанася огромни вреди, макар че едва през последните години се заговори по-сериозно за опасността от заседяването. Затлъстяване, диабет, сърдечни проблеми са само малка част от „екстрите“, които съпътстват живота без движение.

Обездвижването засяга най-сериозно хората, които работят от вкъщи, както и мнозина, избягващи излизането навън поради други причини, да не говорим за удара, който ни нанесоха COVID пандемията и социалната изолация.

Най-полезните упражнения, които всеки може (и трябва) да прави

Ако и вие сте от хората, които нямат време или желание да тренират във фитнес залата, тази статия е точно за вас. От foodpanda подбраха няколко упражнения, които спокойно можете да правите вкъщи.

Лицеви опори

Има няколко варианта на лицевите опори в зависимост от това каква група мускули искате да натоварите.

Съвети за красиви подмишници: Как да се отървем от досадните мазнини

Лицеви опори с широко разтворени ръце са главно за натоварване на гърдите (най-вече външната им част). При тесен хват пък наблягате на трицепса.

Ако сте начинаещ, съвсем нормално е това упражнение да не е толкова лесно. Тогава може да използвате варианта, при който опорната точка са коленете, а не ходилата.

Как да изпълним упражнението:

Глутеус мост

Това е страхотно упражнение за дупето. То може да се изпълнява както със собствено тегло, така и с тежест. При това упражнение сериозно участие вземат седалищната мускулатура и задната бедрена мускулатура. Упражнението може да бъде изпълнено и с ластици, поставени на коленете. Така ще увеличите натоварването и ефективността.

Как да изпълним упражнението:

Баланс и клякане на един крак

Застанете на левия крак и вдигнете десния крак няколко сантиметра над земята, като го държите близо до левия глезен. Свийте левия крак на около 90 градуса, клякайки и запазвайки гърба изправен. Опитайте се да достигнете левия крак с дясната ръка. След това се върнете до начална позиция. Това упражнение ще ви помогне да тонизирате коремчето, краката и дупето едновременно. Използвайте гирички за това упражнение. Ще усетите по-голямо натоварване.

Как да изпълним упражнението:

Планк (Дъска)

Това упражнение е пренесено от йогата и ще ви бъде изключително полезно за изграждането на базова сила, стабилност и издръжливост в областта на торса и коремната мускулатура.

Как да изпълним упражнението:

Клек

Това упражнение може на пръв поглед да изглежда просто и нещо, което изпълняваме в ежедневните си дейности, но съвсем не е така. При клека има особени моменти, на които трябва да обърнете внимание, за да постигнете максимални резултатите и да не се контузите.

Как да изпълним упражнението:

Коментирай »
Още по темата
Шест начина да отслабнем, забавлявайки се Шест начина да отслабнем, забавлявайки се
Не парите, спортът ни прави щастливи Не парите, спортът ни прави щастливи
Не подценявайте вредите, които нанася заседналият начин на живот Не подценявайте вредите, които нанася заседналият начин на живот
Пет упражнения, които да правим вкъщи в условията на изолация Пет упражнения, които да правим вкъщи в условията на изолация
Три лесни стъпки за здраво и красиво тяло Три лесни стъпки за здраво и красиво тяло
15 упражнения за плосък корем, които можем да правим вкъщи (ВИДЕО) 15 упражнения за плосък корем, които можем да правим вкъщи (ВИДЕО)
Препоръчваме още
„Когато Ницше плака“ от Ървин Д. Ялом (предложение за четене) „Когато Ницше плака“ от Ървин Д. Ялом (предложение за четене)
Най-честите секс разочарования Най-честите секс разочарования
Бракът е полезен за здравето Бракът е полезен за здравето
Предложение за четене: „Заслужавам най-доброто“ Предложение за четене: „Заслужавам най-доброто“
ТЕСТ: Как ще се справиш с нашествие на плюшени зомби мечета? ТЕСТ: Как ще се справиш с нашествие на плюшени зомби мечета?
Изневери, корупция, скандали, жажда за власт: „В тесен кръг“ на Вивека Стен (предложение за четене) Изневери, корупция, скандали, жажда за власт: „В тесен кръг“ на Вивека Стен (предложение за четене)
Къде е ключът за щастливата връзка? Къде е ключът за щастливата връзка?
"Ефектът ИКЕА” или защо всичко става по-значимо, когато вложим времето си в него "Ефектът ИКЕА” или защо всичко става по-значимо, когато вложим времето си в него
42 лични разказа в „От авторите и читателите ЗА КНИГИТЕ И ЧЕТЕНЕТО“ 42 лични разказа в „От авторите и читателите ЗА КНИГИТЕ И ЧЕТЕНЕТО“
ТЕСТ: Щеше ли да си вещица, ако живееше през Средновековието? ТЕСТ: Щеше ли да си вещица, ако живееше през Средновековието?
Едно необичайно изпълнение на Sweet Dreams на Бионсе Едно необичайно изпълнение на Sweet Dreams на Бионсе
Какво е да родиш у дома: Разказът на Румър Уилис Какво е да родиш у дома: Разказът на Румър Уилис
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби