Танците са полезни не само за тялото

Танците са повече от забавление

Танците са полезни не само за тялото

снимка: GraphicMama-teamPixabay 

Танците са повече от забавление - те поддържат тялото, ума и сърцето в добра форма.

В подкрепа на това твърдение се обявяват различни групи учени, извършили анализ на отделни изследвания.

Едните изследователи сравнили ефекта на ходенето и танцуването върху здравето на близо 50 000 души и установили, че танците (ако не са бавни) са свързани с по-малък риск от смърт в резултат на сърдечни заболявания.

Според учените това вероятно се дължи на факта, че танците намаляват стреса, а освен това в тях има достатъчно голямо натоварване.

Същевременно учени в няколко американски университета, установиха, че ученето на танцови стъпки носи не само физически ползи, но и забавя остаряването на мозъка.

Коментирай »
Още по темата
Спорт vs. диета: Кое е по-силното оръжие срещу излишните килограми? Спорт vs. диета: Кое е по-силното оръжие срещу излишните килограми?
Шест начина да отслабнем, забавлявайки се Шест начина да отслабнем, забавлявайки се
Не парите, спортът ни прави щастливи Не парите, спортът ни прави щастливи
Не подценявайте вредите, които нанася заседналият начин на живот Не подценявайте вредите, които нанася заседналият начин на живот
Най-полезните упражнения, които всеки може (и трябва) да прави Най-полезните упражнения, които всеки може (и трябва) да прави
Принц Хари и херцогиня Меган показаха танцови умения в Кейптаун (ВИДЕО) Принц Хари и херцогиня Меган показаха танцови умения в Кейптаун (ВИДЕО)
80-годишната Пади покори интернет с танца си 80-годишната Пади покори интернет с танца си
Красотата на танца Красотата на танца
Рецепта за перфектна фигура: танци + секс Рецепта за перфектна фигура: танци + секс
Препоръчваме още
Иво Сиромахов в различна светлина четем в новото издание на сборника „Очила и нови разкази“ (предложение за четене) Иво Сиромахов в различна светлина четем в новото издание на сборника „Очила и нови разкази“ (предложение за четене)
„Между полетата на страницата“ от Елена Феранте (предложение за четене) „Между полетата на страницата“ от Елена Феранте (предложение за четене)
Предложение за четене: „Аркьой. Илюзорен алманах“ - най-скандалната „авантюра" на маркиз Дьо Сад Предложение за четене: „Аркьой. Илюзорен алманах“ - най-скандалната „авантюра" на маркиз Дьо Сад
За почитателите на Агата Кристи: „Дейзи Даркър“ от Алис Фини (предложение за четене) За почитателите на Агата Кристи: „Дейзи Даркър“ от Алис Фини (предложение за четене)
ТЕСТ: Щеше ли да си вещица, ако живееше през Средновековието? ТЕСТ: Щеше ли да си вещица, ако живееше през Средновековието?
„Мъдростта на тълпите“ се заплаща с кръв в новата книга на Джо Абъркромби „Мъдростта на тълпите“ се заплаща с кръв в новата книга на Джо Абъркромби
Висок интелектуален потенциал, дислексия, Аспергер, свръхчувствителност: „Неуправляеми или атипични?“ в подкрепа на различните деца и техните родители Висок интелектуален потенциал, дислексия, Аспергер, свръхчувствителност: „Неуправляеми или атипични?“ в подкрепа на различните деца и техните родители
Трите най-популярни секс пози и тайните, които издават Трите най-популярни секс пози и тайните, които издават
Предложение за четене: „Това е Нидерландия или защо лалетата са различни“ - в духа на „Така го правят датчаните“ Предложение за четене: „Това е Нидерландия или защо лалетата са различни“ - в духа на „Така го правят датчаните“
Франсоаз Долто проследява „Женската сексуалност“ от раждането до старостта (предложение за четене) Франсоаз Долто проследява „Женската сексуалност“ от раждането до старостта (предложение за четене)
Диета или спорт – кой е най-ефикасният метод за отслабване? Диета или спорт – кой е най-ефикасният метод за отслабване?
Топ 4 на упражненията, които укрепват сърцето Топ 4 на упражненията, които укрепват сърцето
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби