Любимото кафе показва характера

Кафето, което пиете, отразява характера ви

Любимото кафе показва характера

снимка: sxc.hu

Кафето, което пиете, отразява характера ви. Ако обичате кафе с много пяна като капучино, вие вероятно сте обсебващ и контролиращ, а ако предпочитате лате, значи обичате да доставяте удоволствие на другите, пише БГНЕС.

Клиничният психолог д-р Рамани Дурвасула извършил изследването сред 1000 почитатели на кафето.

Той оценил различни често срещани типове характер и психологически черти, включително интровертност и екстровертност, търпение, перфекционизъм, топлота, бдителност, чувствителност и дързост.

Любителите на черното кафе са праволинейни и здравомислещи. Те обичат нещата да са прости, могат да са спокойни или на настроения. Те също така са резки и презрителни.

Любителите на латето са по-невротични и склонни да доставят удоволствие на другите хора. Те с радост помагат на околните, но не полагат големи грижи за себе си.

Почитателите на нес кафето обичат да отлагат нещата и са прекалено безгрижни.

Хората, които поръчват подсладени напитки като айскафе са "социално дръзки", смятат се за "прекалено бързо израснали деца", запазили детската си чувствителност, и се чувстват млади по дух. Тези почитатели на кафето невинаги правят разумен избор и могат да са безразсъдни. Те също така задават тенденции.

За целите на експеримента, описан от д-р Дурвасула в книгата му "Ти си, ЗАЩОТО ядеш: промени отношението си към храната, промени живота си", хората били поставени в обичайни ситуации като чакане на дълги опашки и планиране на вечерно парти.

Те били помолени да избират от редица подходи към тези сценарии. След това участниците били попитани дали пият кафе и какъв вид си поръчват обичайно. Д-р Дурвасула обаче казва, че въпреки интересните данни, които изследователите събрали, "хората не се определят от предпочитаното кафе повече, отколкото от зодиакалните знаци".

Коментирай »
Още по темата
Сутрешното кафе е на 600 000 години Сутрешното кафе е на 600 000 години
Вкусът на кафето може да бъде подобрен, ето как ☕ Вкусът на кафето може да бъде подобрен, ето как ☕
Нима е възможно?! Учени допускат, че усещането за бодрост след сутрешното кафе е плацебо ефект Нима е възможно?! Учени допускат, че усещането за бодрост след сутрешното кафе е плацебо ефект
Тест на личността: Формата на стъпалото издава какъв човек си Тест на личността: Формата на стъпалото издава какъв човек си
Кафе по италиански Кафе по италиански
Горчивото изобретение на Сатаната: 12 забавни факта за кафето Горчивото изобретение на Сатаната: 12 забавни факта за кафето
Кафе или чай? Отговорът може би се крие в нашите гени Кафе или чай? Отговорът може би се крие в нашите гени
Най-доброто време за чаша кафе Най-доброто време за чаша кафе
Изследване: Кафето предпазва от депресия Изследване: Кафето предпазва от депресия
Вана с кафе и кафето като лекарство Вана с кафе и кафето като лекарство
Препоръчваме още
Грабливите „Длани“ на миналото в новия роман от Георги А. Николов (предложение за четене) Грабливите „Длани“ на миналото в новия роман от Георги А. Николов (предложение за четене)
Провокативна, обсебващо добра и опасна: „Гидеон Девета“ от Тамсин Муир (предложение за четене) Провокативна, обсебващо добра и опасна: „Гидеон Девета“ от Тамсин Муир (предложение за четене)
Вековните живописни градове на Турция: Какво знаем за Сафранболу и Дадай? Вековните живописни градове на Турция: Какво знаем за Сафранболу и Дадай?
Да приключим с тревожните мисли: Ето как да ги овладеем в 7 стъпки Да приключим с тревожните мисли: Ето как да ги овладеем в 7 стъпки
Пет лесни начина да отслабнем, докато седим на бюрото в офиса Пет лесни начина да отслабнем, докато седим на бюрото в офиса
Зеленчуците, които "подмладяват" мозъка Зеленчуците, които "подмладяват" мозъка
Смел, напрегнат и провокативен: „Забравете за света“ от Румаан Алам (предложение за четене) Смел, напрегнат и провокативен: „Забравете за света“ от Румаан Алам (предложение за четене)
7 продукта за здраве и красота през цялата година 7 продукта за здраве и красота през цялата година
Предложение за четене: „Годишнина от завършването“ от Ламия Бегагич Предложение за четене: „Годишнина от завършването“ от Ламия Бегагич
Най-полезните ферментирали храни Най-полезните ферментирали храни
ТЕСТ: Звезда ли си? ТЕСТ: Звезда ли си?
„Войната на верите“ – епичният сблъсък на източния и западния свят (предложение за четене) „Войната на верите“ – епичният сблъсък на източния и западния свят (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби