снимка: sxc.hu

Кафето, което пиете, отразява характера ви. Ако обичате кафе с много пяна като капучино, вие вероятно сте обсебващ и контролиращ, а ако предпочитате лате, значи обичате да доставяте удоволствие на другите, пише БГНЕС.

Клиничният психолог д-р Рамани Дурвасула извършил изследването сред 1000 почитатели на кафето.

Той оценил различни често срещани типове характер и психологически черти, включително интровертност и екстровертност, търпение, перфекционизъм, топлота, бдителност, чувствителност и дързост.

Любителите на черното кафе са праволинейни и здравомислещи. Те обичат нещата да са прости, могат да са спокойни или на настроения. Те също така са резки и презрителни.

Любителите на латето са по-невротични и склонни да доставят удоволствие на другите хора. Те с радост помагат на околните, но не полагат големи грижи за себе си.

Почитателите на нес кафето обичат да отлагат нещата и са прекалено безгрижни.

Хората, които поръчват подсладени напитки като айскафе са "социално дръзки", смятат се за "прекалено бързо израснали деца", запазили детската си чувствителност, и се чувстват млади по дух. Тези почитатели на кафето невинаги правят разумен избор и могат да са безразсъдни. Те също така задават тенденции.

За целите на експеримента, описан от д-р Дурвасула в книгата му "Ти си, ЗАЩОТО ядеш: промени отношението си към храната, промени живота си", хората били поставени в обичайни ситуации като чакане на дълги опашки и планиране на вечерно парти.

Те били помолени да избират от редица подходи към тези сценарии. След това участниците били попитани дали пият кафе и какъв вид си поръчват обичайно. Д-р Дурвасула обаче казва, че въпреки интересните данни, които изследователите събрали, "хората не се определят от предпочитаното кафе повече, отколкото от зодиакалните знаци".

Коментирай >