Тест на личността: Формата на стъпалото издава какъв човек си

Редица проучвания показват връзка между видовете стъпала и личностните характеристики на техните притежатели

Снимката е илюстративна/Photo credit: PaintedFeet01/Pixabay

Вторият пръст на крака ти е най-дълъг? Независима и креативна ли си? Или си уверена и общителна? Интелигентна и аналитична? А може би си практична и надеждна?

Вярваш или не, формата на стъпалото ти има какво да каже за тайните на твоя характер и за чертите на личността ти. 

Редица проучвания показват връзка между видовете стъпала и личностните характеристики на техните притежатели. Въз основа на най-новите изследвания в областта на психологията на личността тестът на jagranjosh.com за формата на стъпалата изследва четирите типа форми на стъпалата и личностните черти, свързани с всеки от тях.

Ето какво разкрива формата на стъпалата за личностните характеристики на човек 👇

🦶 Римска форма на стъпалото: Личностни черти 

Ако палецът, вторият и третият пръст на крака ти са с еднаква височина, а четвъртият и петият пръст са с намаляваща височина, твоето стъпало е римско.

Хората с тази форма на стъпалото са общителни, социални и приятелски настроени. Обичат да са сред хора и новите запознанства, което ги прави добри в създаването на контакти. Те са изключително уверени и напористи, добри лидери. Не копират другите, за е трудно да копират тях. Не се страхуват да изказват мнението си, нито от това да поемат отговорност. Вероятно ще постигнат успех във всичко, с което се захванат. Освен това са уравновесени и в хармония с желанията си.

Работят добре самостоятелно, но и в екип, умеят да разрешават конфликти. 

Лоялни и грижовниличности са Винаги са на разположение на близките си и са готови да направят всичко, за да ги видят щастливи. Харизматични, смели и отворени за нови преживявания, често са душата на компанията и обичат да си в центъра на вниманието. 

Любопитни са и обичат да научават нови неща. Може да си добри в спорта, особено в леката атлетика. Привличат ги професии в областта на изкуството, развлеченията или бизнеса. 

Понякога обаче са арогантни. Случва се да им е трудно да признаят че грешат. Невинаги са отворени към идеите на другите. 

🦶 Квадратна форма на стъпалото: Личностни черти 

Ако палецът и останалите ти пръсти са на една и съща височина, ти имаш квадратно стъпало или известно още като "Селско стъпало".

Хората с тази форма на стъпалото са практични, земни и надеждни. Освен това са много трудолюбиви и имат силно изразено чувство за отговорност. Обмислят  проблемите и намират решения. Освен това са изключително добри в управлението на времето и ресурсите си. Те са изключително надеждни и заслужават доверие. Освен това са честни и справедливи. Вярват, че трябва да спазват обещанията си и поетите ангажименти.

Те са съобразителни и екстровертни, което им помага да изграждат бързо взаимоотношения. Винаги са готови да помагат на другите. Добри учители са. Вярват, че трябва да се отнасят еднакво към всички, независимо от техния произход или убеждения. Скромни и смирени са. Не се хвалят с постиженията си.

Справят се добре със стреса и напрежението. Не се поддават лесно на емоции и са много здраво стъпили на земята.

Интересуват се от професии, свързани с инженерство, счетоводство, преподаване, право, банково дело и др.

🦶 Гръцка форма на стъпалото: Личностни черти 

Ако вторият пръст на крака ти е по-дълъг от палеца, имаш гръцко стъпало, известно още като "Огнено стъпало".

Хората с гръцка форма на стъпалото са креативни, интуитивни и страстни. Енергични са и имат силно желание за приключения. Винаги им хрумват нови идеи. Умеят са виждат "голямата картина". Винаги са готови за нови предизвикателства. Успяват да се мотивират и вдъхновяват другите. Вярват в силата на мечтите и смятат, че всичко е възможно.

Работят, за да бъдат самостоятелни и уверени в себе си. Не се страхуват да поемат по неутъпкани пътеки или нетрадиционни пътища. Не обичат тълпите, наслаждават се на социалната среда до степен, в която личното им пространство не е застрашено. В случай че някой не е в състояние да отговори на стандартите им, ще тръгнат по свой път. Не се страхуват да поемат рискове. Вярват, че трябва да отстояват себе си и убежденията си докрай.

Притежават спонтанна и авантюристична природа. Винаги са готови за нови преживявания. Оптимистични са, дори идеалисти. Освен това са съпричастни и състрадателни. Обикновено много добре разбират хората и техните мотиви. Тяхната загадъчна и спокойна аура е изключително привлекателна за околните.

🦶 Египетска форма на стъпалото: Личностни черти 

Ако палецът на крака ти е най-дълъг, а следващите четири пръста се спускат под ъгъл от 45 градуса, ти имаш египетска форма на стъпалото.

Хората с египетска форма на стъпалото са независими, упорити и със силна воля. Освен това са изключително креативни и с богато въображение. Много добре умеят да вземат самостоятелни решения. Те са харизматични и убедителни.

Трудно обаче могат да бъдат убедени в неща заради упоритата им и своенравна природа.

В отношенията си са лоялни и заслужават доверие. Умеят да пазят тайни и да изпълняват поетите ангажименти. Амбицията им и стремежът им към успех са заразителни. Те са мечтатели с артистичен ум и душа. Понякога се губят в собствената си буря от мисли. Обикновено имат творчески решения на проблемите.

Затворени и сдържани са. Не обичат да споделят подробности от личния си живот с другите. Не искат да са в центъра на вниманието, освен ако не са постигнали нещо, което заслужава внимание. Страстни и интензивни са. Отстояват убежденията си. Със същата страст се отнасят и към работата си. Умеят много добре да мотивират и вдъхновяват другите.

Коментирай »
Още по темата
Тест на личността: Позата на седене разкрива скритите ни личностни характеристики
ТЕСТ: Коя е най-красивата черта на характера ти?
Цветът на очите разкрива тайни за характера
Позата, в която спиш, разкрива какъв си (ВИДЕО)
Кажи ми коя е любимата ти паста и ще ти кажа каква си
Любимото кафе показва характера
Любимият ти сладолед издава характера ти
Препоръчваме още
„Същински ангели“ – един от задължителните романи на последното десетилетие
Пет причини за изневяра: Неверници признават какво ги кара да кръшкат
Битката на Гергана: „Ракът не е смъртна присъда... благодарна съм на болестта си“
„Вечер на улица Милагро“ ще разгорещи почитателите на съвременните романси (предложение за четене)
„Бохемска рапсодия“ стана най-старата песен с над 1 млрд. гледания в YouTube
Стихотворения, сънища, фрагменти и спомени в „Без мен“ от Стефан Иванов (предложение за четене)
Изкуството на разделното хранене: Основни принципи и примерен режим
„69 рецепти с история“ разказва Шеф Кустев от Masterchef (предложение за четене)
Бебетата започват да учат език преди раждането си?
ТЕСТ: Кажи ми зодиакалния си знак и ще ти кажа коя страна да посетиш
Предложение за четене: „Преходът. България 30 години по-късно“
Трябва ли да се разделите?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби