5 знака, че тази връзка няма бъдеще

„Понякога един мъж идва в живота ти само за да ти покаже, че си по-добре сама.“

Надя Хамдан
5 знака, че тази връзка няма бъдеще

Photo via Canva.com

Случвало ли ти се е да попаднеш на изключително неподходящ човек, с когото ти е ясно още от самото начало, че нищо няма да излезе? Как постъпи? Реши да дадеш шанс на връзката или послуша интуицията си?

Имай предвид, че всички отношения са индивидуални и единствените хора, които могат да усетят една връзка, са замесените в нея. Ако усещаш, че тези отношения нямат бъдеще, вероятно си права. Ние ти предлагаме пет знака, които да ти помогнат да се увериш, че този човек вероятно ще загуби времето ти и вярата в мъжете.

1. Няма тръпка още от най-ранен етап

Ако още от самото начало не усещаш прилив на емоция, пеперуди в стомаха или поне малко вълнение, то шансът да ги е усетиш впоследствие е минимален. Ако изпитваш раздразнение, вместо вълнение, когато той те търси или пък отклоняваш поканите му за среща с различни извинения всеки път, може би не искаш да си с него.

2. Глобално разминаване в мирогледа

Дори и връзката ви да има вълнуващо начало, то шансът тя да продължи и да устои на времето не е много голям, ако имате разминаване в мирогледа. Да речем – той вярва, че Земята е плоска, а ти – не. Той шофира нервно и рисково, а ти не приемаш това. Той е груб и надменен с околните, а ти държиш на добронамереността и добротата в общуването. Такива големи разминавания в характера обикновено предвещават провал на отношенията.  

3. Непреодолими различия в приоритетите

Не става въпрос за това да подкрепяте различни футболни отбори, да слушате различна музика или да пък единият от вас е домошар, а другият да държи да излиза поне веднъж седмично. Става въпрос за наистина големи различия – например ти искаш брак и деца, а той е против; ти искаш да живеете заедно двамата, а той възнамерява да остане в дома на родителите си; ти искаш да работиш, а той държи да си домакиня, която гледа дома и децата и още много подобни примери.

4. Проблеми в общуването

Нормално е в началото на връзката общуването да е малко по-трудно и недодялано. Още не се познавате добре, не сте свикнали с чувството си за хумор, притеснявате и прочие. Лош знак е обаче ако започнете да градите връзката си с лъжи, липса на доверие, премълчаване, изопачаване или преструване. Ако не можете да бъдете себе си с този човек, значи просто не сте един за друг.

5. Компромисна връзка

„По-добре с него, отколкото сама“…Много жени прибягват до тази реплика, до това мото, до този мъж…Ако и ти си в подобна ситуация, те съветваме да се запиташ доколко наистина е така. Наистина ли е по-добре да си с някой, когото не харесваш или с когото не се чувстваш щастлива? Ще ти отговорим с един мъдър цитат от неизвестен автор: „Понякога един мъж идва в живота ти само за да ти покаже, че си по-добре сама.“ 

Коментирай »
Още по темата
В токсична връзка ли съм? Как да разпознаем емоционалния насилник В токсична връзка ли съм? Как да разпознаем емоционалния насилник
Осем правила за щастлива връзка Осем правила за щастлива връзка
ТЕСТ: Готова ли си за сериозна връзка? ТЕСТ: Готова ли си за сериозна връзка?
16 суеверия за любов и раздяла 16 суеверия за любов и раздяла
8 компромиса, които ще разрушат връзката ви 8 компромиса, които ще разрушат връзката ви
ТЕСТ: Трябва ли да се разделите? ТЕСТ: Трябва ли да се разделите?
Трябва ли да се разделите? Трябва ли да се разделите?
Препоръчваме още
Почина френският режисьор Жак Розие Почина френският режисьор Жак Розие
Предложение за четене: „Една година и един ден“ от автора на "Соленият вкус на вятъра" Изабел Брум Предложение за четене: „Една година и един ден“ от автора на "Соленият вкус на вятъра" Изабел Брум
Изкусителна диета с ягоди Изкусителна диета с ягоди
Невероятно! Едноклетъчно водорасло съдържа 7 генома в единствената си клетка Невероятно! Едноклетъчно водорасло съдържа 7 генома в единствената си клетка
Гликемичен индекс или трябва ли да сме химици, за да спазваме здравословна диета? Гликемичен индекс или трябва ли да сме химици, за да спазваме здравословна диета?
Най-доброто време за чаша кафе Най-доброто време за чаша кафе
„Войната на верите“ – епичният сблъсък на източния и западния свят (предложение за четене) „Войната на верите“ – епичният сблъсък на източния и западния свят (предложение за четене)
Почитаме смел светец – непоколебим стълб на православието Почитаме смел светец – непоколебим стълб на православието
10 сентенции за приятелството 10 сентенции за приятелството
ТЕСТ: Родена ли си да бъдеш принцеса? ТЕСТ: Родена ли си да бъдеш принцеса?
Предложение за четене: „Машини като мен“ - предизвикателна творба, която задава абсурдни въпроси Предложение за четене: „Машини като мен“ - предизвикателна творба, която задава абсурдни въпроси
ТЕСТ: Коя актриса би те изиграла във филм за живота ти? ТЕСТ: Коя актриса би те изиграла във филм за живота ти?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби