8 компромиса, които ще разрушат връзката ви

Това са компромисите, които не трябва да правиш заради мъж, нито да изискваш от него ако искаш връзката ви да оцелее

снимка: Pedro Ribeiro Simões

Когато връзката ви е в начален етап е много лесно, защото и двамата знаете, че всичко е просто свалка и не се налага да се замисляте за компромисите. Малко по-сложно става обаче, когато връзката ви се задълбочи. Някъде там е балансът между това да се нагодите един към друг и да се превърнете в изцяло друг човек, в името на връзката. 

Грешките, които убиват връзката

Много пъти сме говорили за компромисите, които си струва да направиш заради него – като това да си бръснеш краката по-често, да внимаваш да не нараниш чувствата му (да и мъжете имат чувства), да контролираш ревността си... Компромисът обаче е нож с две остриета – колкото е полезен в ограничени дози, толкова и пагубен може да се окаже за връзката ви, ако някой жертва прекалено много заради другия. Затова ето няколко компромиса, които не трябва да правиш заради него.

Любимите ти занимания – Да, добре е да се разпределяш правилно времето си, за да можеш да бъдеш с него достатъчно дълго. Това обаче не означава да се откажеш от хобитата или любимите си занимания. Ако си свикнала всяка седмица да спортуваш, а петъците да са запазени за излизане по женски – не го променяй само защото той има други планове за тези вечери. Намери начин, в който да съчетаеш своите и неговите забавления, но и всеки да получи личното си време.

Външният вид – Не е мит, че когато се чувстваме сигурни в даден човек и връзката ни стане сериозна, занемаряваме външния си вид. А това е и най-голямата грешка. Не спирай да се гримираш, да подменяш гардероба си, да се грижиш за фигурата си или да бръснеш краката си редовно. Това, че се чувстваш уверена в него, не е повод да се превърнеш в повлекана.

Компромис в леглото – тук границата е много тънка. Сексът никога не трябва да е егоистичен, защото е необходимо да носи удоволствие и на двамата. И да, не пречи да пробваш нещо ново, което знаеш, че той харесва, за да го направиш щастлив. Не се отказвай обаче от нещата, които ти харесваш в секса, само защото той не се е сетил за тях. Ако обичаш дългата любовна игра или предпочиташ дадена поза – намекни му го и той ще бъде повече от щастлив да ти угоди. За мъжете е особено важно да са най-добрите, с които сме си лягали, така че ако намериш подходящият начин да му подскажеш какво искаш – той ще се радва да го направи за теб. 

Най-честите секс разочарования

Дългосрочните ти цели – Това, че си щастлива с него в момента не е причина да се отказваш от мечтите си, само защото не съвпадат с неговите. Ако си мечтаеш за развитие в кариерата, семейство, стаж в чужбина за няколко години или каквото и да е, не се отказвай само защото той иска друго. Да, за момента ще сте щастливи, но след няколко години няма да си простиш, че си пропуснала шанса да изпълниш мечтата си и най-вероятно ще обвиниш него за това. А няма нищо по-пагубно за една връзка. 

снимка: Francisco Osorio

Не изисквай тези компромиси от него 

Свободното му време – това е взаимен съвет. Така, както ти не трябва да се отказваш от любимите си занимания, не трябва да изискваш подобно нещо и от него. Ако четвъртъците му са запазени за футбол с приятели, а всеки понеделник той се вижда със семейството си – не го променяй. Мисля, че вече изяснихме пораженията, които би могло да доведе това със себе си. 

Любовта на мъжа минава през... приятелите му

Да избира между теб и майка си – борбата между теб и майка му е стара колкото света и вероятно никога няма да приключи. Така, че колкото и да не харесваш майка му, не забравяй, че той я обожава и се опитай да се съобразиш с това. Най-вероятно ще ти е много трудно, но ще трябва да се научиш просто никога да не обсъждаш с него отношението ти към майка му и ... да направиш компромис.

Да се превръща в жена – много грубо е казано това, но е факт. Толкова сме свикнали с приятелките ни, че рано или късно се опитваме да превърнем и любимия си в жена. За да не се подхлъзнеш в тази посока просто запомни забранените изречения в една връзка - „Мило, ще ми носиш ли чантата“, „Нека да се наричаме на галено зайче“. Не го питай какво мисли за новия ти гланц, не му обяснявай за новите модни тенденции и изобщо – не намесвай женските теми в комуникацията ви – за това имаш приятелки, позволи му да е мъж.

Не го променяй – жените винаги се стараем да променим мъжа да себе си в това, което сме си представяли като идеалният мъж. Запомни, такова понятие не съществува. Ти си с този човек, защото той е такъв, какъвто е. Няма лошо да го помолиш да сваля седалката на тоалетната и да не си хвърля чорапите на пода. Но опиташ ли се да го превърнеш в нещо, което не е – рано или късно връзката ви ще приключи с гръм и трясък.

Забраните в сериозната връзка

Коментирай »
Още по темата
5 знака, че тази връзка няма бъдеще
Осем правила за щастлива връзка
Как да задържиш интереса му по-дълго: 5 стратегии за напреднали
Най-разпространените причини за скандал с гаджето и как да го избегнем
Пет признака, че връзката ви е сериозна
Къде е ключът за щастливата връзка?
5 неща, които ще те откажат от него
Най-големите му недостатъци, които можеш да преглътнеш
Седем сигурни начина да убиеш страстта
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Лесен трик от Джулия Робъртс за естествено красиви нокти
И папагал запя Gangam Style
Как се е оформил носът на съвременния човек? Учени с ново откритие
Теодор Ушев спечели голямата награда нa кинофестивалa в Бевърли хилс
Къде и как се е появило първото кюфте?
Шанс за живот: Петима души получиха нови органи   
Защо не си пада по теб...вече
Получавам ли инфаркт? Какво е сърдечна невроза и как да я разпознаем
Разширените вени не са безобидни! Ето какво трябва да знаем за хроничната венозна болест
Постенето само 8 дни годишно засилва имунитета
5 начина да забавиш темпото във връзката си
Един забележителен дебют: „Гарата“ от Якопо де Микелис (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби