8 компромиса, които ще разрушат връзката ви

Това са компромисите, които не трябва да правиш заради мъж, нито да изискваш от него ако искаш връзката ви да оцелее

8 компромиса, които ще разрушат връзката ви

снимка: Pedro Ribeiro Simões

Когато връзката ви е в начален етап е много лесно, защото и двамата знаете, че всичко е просто свалка и не се налага да се замисляте за компромисите. Малко по-сложно става обаче, когато връзката ви се задълбочи. Някъде там е балансът между това да се нагодите един към друг и да се превърнете в изцяло друг човек, в името на връзката. 

Грешките, които убиват връзката

Много пъти сме говорили за компромисите, които си струва да направиш заради него – като това да си бръснеш краката по-често, да внимаваш да не нараниш чувствата му (да и мъжете имат чувства), да контролираш ревността си... Компромисът обаче е нож с две остриета – колкото е полезен в ограничени дози, толкова и пагубен може да се окаже за връзката ви, ако някой жертва прекалено много заради другия. Затова ето няколко компромиса, които не трябва да правиш заради него.

Любимите ти занимания – Да, добре е да се разпределяш правилно времето си, за да можеш да бъдеш с него достатъчно дълго. Това обаче не означава да се откажеш от хобитата или любимите си занимания. Ако си свикнала всяка седмица да спортуваш, а петъците да са запазени за излизане по женски – не го променяй само защото той има други планове за тези вечери. Намери начин, в който да съчетаеш своите и неговите забавления, но и всеки да получи личното си време.

Външният вид – Не е мит, че когато се чувстваме сигурни в даден човек и връзката ни стане сериозна, занемаряваме външния си вид. А това е и най-голямата грешка. Не спирай да се гримираш, да подменяш гардероба си, да се грижиш за фигурата си или да бръснеш краката си редовно. Това, че се чувстваш уверена в него, не е повод да се превърнеш в повлекана.

Компромис в леглото – тук границата е много тънка. Сексът никога не трябва да е егоистичен, защото е необходимо да носи удоволствие и на двамата. И да, не пречи да пробваш нещо ново, което знаеш, че той харесва, за да го направиш щастлив. Не се отказвай обаче от нещата, които ти харесваш в секса, само защото той не се е сетил за тях. Ако обичаш дългата любовна игра или предпочиташ дадена поза – намекни му го и той ще бъде повече от щастлив да ти угоди. За мъжете е особено важно да са най-добрите, с които сме си лягали, така че ако намериш подходящият начин да му подскажеш какво искаш – той ще се радва да го направи за теб. 

Най-честите секс разочарования

Дългосрочните ти цели – Това, че си щастлива с него в момента не е причина да се отказваш от мечтите си, само защото не съвпадат с неговите. Ако си мечтаеш за развитие в кариерата, семейство, стаж в чужбина за няколко години или каквото и да е, не се отказвай само защото той иска друго. Да, за момента ще сте щастливи, но след няколко години няма да си простиш, че си пропуснала шанса да изпълниш мечтата си и най-вероятно ще обвиниш него за това. А няма нищо по-пагубно за една връзка. 

снимка: Francisco Osorio

Не изисквай тези компромиси от него 

Свободното му време – това е взаимен съвет. Така, както ти не трябва да се отказваш от любимите си занимания, не трябва да изискваш подобно нещо и от него. Ако четвъртъците му са запазени за футбол с приятели, а всеки понеделник той се вижда със семейството си – не го променяй. Мисля, че вече изяснихме пораженията, които би могло да доведе това със себе си. 

Любовта на мъжа минава през... приятелите му

Да избира между теб и майка си – борбата между теб и майка му е стара колкото света и вероятно никога няма да приключи. Така, че колкото и да не харесваш майка му, не забравяй, че той я обожава и се опитай да се съобразиш с това. Най-вероятно ще ти е много трудно, но ще трябва да се научиш просто никога да не обсъждаш с него отношението ти към майка му и ... да направиш компромис.

Да се превръща в жена – много грубо е казано това, но е факт. Толкова сме свикнали с приятелките ни, че рано или късно се опитваме да превърнем и любимия си в жена. За да не се подхлъзнеш в тази посока просто запомни забранените изречения в една връзка - „Мило, ще ми носиш ли чантата“, „Нека да се наричаме на галено зайче“. Не го питай какво мисли за новия ти гланц, не му обяснявай за новите модни тенденции и изобщо – не намесвай женските теми в комуникацията ви – за това имаш приятелки, позволи му да е мъж.

Не го променяй – жените винаги се стараем да променим мъжа да себе си в това, което сме си представяли като идеалният мъж. Запомни, такова понятие не съществува. Ти си с този човек, защото той е такъв, какъвто е. Няма лошо да го помолиш да сваля седалката на тоалетната и да не си хвърля чорапите на пода. Но опиташ ли се да го превърнеш в нещо, което не е – рано или късно връзката ви ще приключи с гръм и трясък.

Забраните в сериозната връзка

Коментирай »
Още по темата
5 знака, че тази връзка няма бъдеще 5 знака, че тази връзка няма бъдеще
Осем правила за щастлива връзка Осем правила за щастлива връзка
Как да задържиш интереса му по-дълго: 5 стратегии за напреднали Как да задържиш интереса му по-дълго: 5 стратегии за напреднали
Най-разпространените причини за скандал с гаджето и как да го избегнем Най-разпространените причини за скандал с гаджето и как да го избегнем
Пет признака, че връзката ви е сериозна Пет признака, че връзката ви е сериозна
Къде е ключът за щастливата връзка? Къде е ключът за щастливата връзка?
5 неща, които ще те откажат от него 5 неща, които ще те откажат от него
Най-големите му недостатъци, които можеш да преглътнеш Най-големите му недостатъци, които можеш да преглътнеш
Седем сигурни начина да убиеш страстта Седем сигурни начина да убиеш страстта
Препоръчваме още
Седем симптома издават диабета – кой е застрашен и кога да потърсим лекар Седем симптома издават диабета – кой е застрашен и кога да потърсим лекар
Щастието не е трудно, трябва само да послушаш сърцето си: Историята на Ники Момчева за пътя към звездите   Щастието не е трудно, трябва само да послушаш сърцето си: Историята на Ники Момчева за пътя към звездите  
Шест грешки, които допускаме при пържене Шест грешки, които допускаме при пържене
Не слуша или просто забравя? Мъжете по-трудно запомнят какво да направят Не слуша или просто забравя? Мъжете по-трудно запомнят какво да направят
Научно доказано: Програмирани сме да намираме любов след раздяла Научно доказано: Програмирани сме да намираме любов след раздяла
Катрин де Ланг дава ценни съвети за подобряването на най-важния орган в „Силата на мозъка“ (предложение за четене) Катрин де Ланг дава ценни съвети за подобряването на най-важния орган в „Силата на мозъка“ (предложение за четене)
Избрани текстове от "Écrits" на Жак Лакан за първи път на български език (предложение за четене) Избрани текстове от "Écrits" на Жак Лакан за първи път на български език (предложение за четене)
Мит или реалност: Прави ли ни бракът по-щастливи и по-здрави? Мит или реалност: Прави ли ни бракът по-щастливи и по-здрави?
Храненето пред телевизора води до затлъстяване Храненето пред телевизора води до затлъстяване
Урок по етикет: Бъди дама и ще привлечеш принц Урок по етикет: Бъди дама и ще привлечеш принц
Как е оцелял първобитният живот на „Снежната топка Земя“ Как е оцелял първобитният живот на „Снежната топка Земя“
Pinanga subterranea - палмата, която цъфти под земята Pinanga subterranea - палмата, която цъфти под земята
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби