снимка: Форум Филм България 

Омръзна ли ти да се карате с любимия, постоянно някой да е сърдит и да се трупа напрежение?

Спокойно, всички двойки се карат. Ето кои са най-честите причини за скандал и как да решиш проблема ;)

Битовизми

Това е най-разпространеният проблем при двойките, изобщо при хората, които живеят заедно или прекарват много време един с друг. Кой върши повече домакинска работа и защо, кой е по-мърляв и защо...този списък е много дълъг.

Решение: Вместо да се карате кой да измие съдовете, разпределете задачите си по равно и си обещайте, че ще се опитате да не се карате за битовите проблеми просто защото не си струва.

Роднини

За повечето хора роднините са неизбежното зло. Особено по празници. Налага се да прекарваме повече време с тях, а винаги някой не харесва другия и така се заражда поредният скандал.

Решение: Компромиси! Само това помага в този случай. Всеки държи на роднините си и затова ще трябва да изтърпи близките и на любимия.

via GIPHY

Свободното време

То никога не ни стига и когато най-накрая го имаме започват разправиите – как точно да го прекараме. На кино, на заведение, с приятели, с роднини, с децата, само двамата...Никога не сме на едно мнение.

Решение: Имате два почивни дни. Нека той да избере какво да правите в единия почивен ден, а ти в другия. Така всички ще са доволни :)

Ревност

Двойките често се карат защото се ревнуват. Защо тя му пише, а пък мъжът в ресторанта те заглеждаше, но той се държи твърде мило с колежките си, пък ти понякога излизаш с компанията на бившия си...

Решение: Този проблем не е толкова лесен за решаване. Предложи му да наблегнете на комуникацията и да бъдете винаги откровени един с друг. Само така ще преодолеете тази несигурност.

via GIPHY

Лошо отношение

Не ти харесва тонът, с който ти говори, той от своя страна се оплаква от това, че постоянно се сърдиш, без причина и така започва онзи безкраен скандал за лошото отношение.

Решение: Научете се да се уважавате взаимно. На това се гради всяка връзка. Важно е да си поставите граници, които никога да не преминавате. Ако не харесвате отношението си един към друг – променете го :)

Още съвети и любопитни истории можеш да намериш във Фейсбук страницата ни :)

Коментирай >