снимка: Photo MixPixabay 

Посещението на винени райони в Европа е мечта за всеки ценител на виното.

Невероятно изящните лозя, топлото и слънчево време, пленителните хълмове и добрата храна определят тези топ винарски райони.

Не знаете какво имаме предвид? foodpanda ще ви пренесе в най-добрите дестинации за вино в Европа, които ще ви оставят заслепени с тяхното съвършенство и уникалност.

Шампан, Франция

Един от най-известните винарски региони в Европа, Шампан е идеална дестинация за еднодневна екскурзия от Париж.

Шампан, който наскоро бе обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, привлича туристи с красивите склонове, пълни с лозя за най-обичаното вино, а именно шампанското.

Пиемонт, Италия

Не можете да пропуснете да посетите Пиемонт и неговите известни червени вина, които включват Barolo и Barbaresco.

Ако търсите богати бели, тогава Cortese, Arneis и Erbaluce са тук за вас.

Посещението на този живописен регион може да бъде най-добрият начин да разберете повече за известните италиански вина.

Бордо, Франция

Бордо неофициално е известен като винената столица на света. Завладяващата комбинация от история, средновековна култура и добра храна и вино прави Бордо перфектна дестинация за любителите на виното.

Бургундия, Франция

Феновете на Пино Ноар и Шардоне обожават Бурдундия във Франция. Бургундия е един от основните региони за виното от Стария свят. Тясната долина в източна Франция протича по стръмна планинска верига от Дижон на север до Лион на юг, обхващайки няколко известни подрегиона.

Мозел

Регионът на Мозел е първият винен район в Германия и сред най-старите в Европа. Намира се в западната част на страната, на френско-германската граница. Преминете през ухаещите на вино калдъръмени алеи и ще получите възможност да откриете какво могат да предложат винените селища в района.

Популярните за Мозел вина се произвеждат предимно от грозде Ризлинг и са известни с аромат на пролетни цветчета, блед цвят и плодова киселинност.

Истрия, Хърватия

Винарните изби в Истрия обикновено са малки, семейни и те не произвеждат големи количества вино, заради което вероятно не сте го опитвали преди.

Основното грозде, което ще намерите в Истрия са Malvasia Istriana, бяло грозде, което прави прясно, плодово вино, и Teran, което прави наситено, земночервено.

Българските винарски региони

Нашата родина е богата на природа и изби, които произвеждат качествени вина на световно вино.

Гордеем се с 5 лозаро-винарски региона, изключително благоприятни за развитието на лозата, за доброто узряване на гроздето и за получаването на качествени бели и червени вина.

Коментирай >