снимка: PexelsPixabay 

Едва ли има по-приятен начин да се потопим в местната атмосфера на което и да било място, от това да опитаме от тамошната кухня.

Все пак да се храниш добре и да пътуваш вървят заедно ръка за ръка, нали?

Ако обичате еднакво силно пътуванията и вкусните изкушения, предлагаме ви специален списък с кулинарни дестинации за 2020 година, изготвен от foodpanda.

Мендоса, Аржентина

Някои от най-добрите вина идват от Мендоса, но познавате ли кулинарната ѝ сцена? Много от най-добрите винарни в региона сервират впечатляващи многостепенни винени трапези в своите винарски ресторанти, които често имат спираща дъха гледка към Андите от всяко място и включват толкова вино, колкото можете да изпиете.

Манила, Филипините

В Манила и изобщо Филипините уличната храна е адски популярна. Има толкова много и различни специалитети, че е почти невъзможно да се изброят всички.

Париж, Франция

Това е градът на специалитетите. Кроасани, гъши дроб, жабешки бутчета, лучена супа - все деликатеси, спиращи дъха както гледката към Айфеловата кула.

Копенхаген, Дания

Задължително в списъка на кулинарните любители трябва да присъства Копенхаген, Дания. Там може да посетите първия изцяло органичен ресторант или индустриалната зона, където камиони за хранителни стоки и сергии продават невероятни международни ястия. 

Лондон, Великобритания

Друг голям град, който често се пренебрегва като кулинарна дестинация, е Лондон. Вие обаче не правете тази грешка! Лондон е хранителната столица на света.

Шест вкусотии, които да не пропускате в Лондон

Там ще намерите множеството международни възможности за храна и преживявания. А и къде другаде по света можете да намерите близо 1500 места за следобеден чай?

Тоскана, Италия

Нежни, домашно приготвени макаронени изделия и богати месни доматени сосове, да пием вино от Тоскана и да хапнем маслини и антипасти на терасата с изглед към лозята...

Каталуния, Испания

Ако сте били в Испания, вече знаете, че цялата страна е изключително богата на култура, наследство и... храни. А Каталуния е регион, богат на уникални продукти, рецепти и ястия - например хамон и хубаво испанско вино.

Коментирай >