Ще се осмелите ли да опитате? Най-странните комбинации с шоколад

Пет от най-странните комбинации с шоколад

Ще се осмелите ли да опитате? Най-странните комбинации с шоколад

снимка: pixabay.com

Може да звучи странно, но шоколадът се съчетава чудесно както със сладки, така и със солени храни. А резултатът е уникален вкус, който не се забравя лесно.

Ето защо от foodpanda подбраха някои от най-странните, но адски вкусни комбинации с участието на любимия ни шоколад.

Бекон + шоколад

Експериментаторите сред готвачите често използват тази комбинация. И са категорични, че плътността и солеността на бекона вървят много добре с шоколада.

Авокадо + Шоколад

Авокадото не е тук само защото е един от най-популярните здравословни продукти. Комбинирайте го с шоколад и можете да направите изненадващо добра кремообразна шоколадова глазура на всеки десерт.

Сирене + Шоколад

Представете си сандвич със сирене на скара с тъмен шоколад и пармезан като пълнеж... Не звучи лошо, нали?

Сладък картоф + шоколад

В този случай сладостта на картофите и вкусът на тъмния шоколад се допълват перфектно. Пък и всяка жена знае – да потопиш каквото и да било в шоколад, винаги е гениална идея!

8 коментара »
Още по темата
Как "храната на боговете" е дошла в България: Историята на Велизар Пеев и първата шоколадова работилница у нас Как "храната на боговете" е дошла в България: Историята на Велизар Пеев и първата шоколадова работилница у нас
Възможно ли е?! Шоколадов мус само от две съставки (ВИДЕО) Възможно ли е?! Шоколадов мус само от две съставки (ВИДЕО)
Началото на шоколада: Кога и как се е появило любимото ни изкушение Началото на шоколада: Кога и как се е появило любимото ни изкушение
Седем кулинарни дестинации за 2020 година Седем кулинарни дестинации за 2020 година
Храните, които водят до пристрастяване Храните, които водят до пристрастяване
Най-добрите градове за кулинарен туризъм Най-добрите градове за кулинарен туризъм
Пет храни, които никога не бива да се консумират сурови Пет храни, които никога не бива да се консумират сурови
7 абсурдни суеверия, свързани с храни и напитки 7 абсурдни суеверия, свързани с храни и напитки
Шест грешки, които допускаме при пържене Шест грешки, които допускаме при пържене
Пет здравословни кокосови продукта Пет здравословни кокосови продукта
Пет любими днес храни, които в миналото не били никак популярни Пет любими днес храни, които в миналото не били никак популярни
Препоръчваме още
Похъркващ сънливец Похъркващ сънливец
„Ефектът на хамелеона“: Какво ни кара да подражаваме на другите   „Ефектът на хамелеона“: Какво ни кара да подражаваме на другите  
ТЕСТ: Родена ли си да бъдеш принцеса? ТЕСТ: Родена ли си да бъдеш принцеса?
Защо най-добрите гидове са хората, които не обичат туристи Защо най-добрите гидове са хората, които не обичат туристи
Защо круизите са най-добрият (и най-лошият) начин да пътувате Защо круизите са най-добрият (и най-лошият) начин да пътувате
Щастие в чинията: Как храната ни кара да се чувстваме добре Щастие в чинията: Как храната ни кара да се чувстваме добре
„Лудориите на лошото момиче“ – шедьовър в чисто нов жанр за Марио Варгас Льоса (предложение за четене) „Лудориите на лошото момиче“ – шедьовър в чисто нов жанр за Марио Варгас Льоса (предложение за четене)
Пет летни коктейла с ром Пет летни коктейла с ром
Имам ли проблем с щитовидната жлеза: Симптоми и рискови фактори за тиреоидните заболявания Имам ли проблем с щитовидната жлеза: Симптоми и рискови фактори за тиреоидните заболявания
Защо толкова харесваме лошите момчета? Защо толкова харесваме лошите момчета?
Стиг Ларшон: Мъжът, който си играеше с огъня Стиг Ларшон: Мъжът, който си играеше с огъня
Как да оцелеете на пътешествие с човек, който ви дава съвети от задната седалка Как да оцелеете на пътешествие с човек, който ви дава съвети от задната седалка
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби