Шест грешки, които допускаме при пържене От кои грешки при пърженето трябва да се пазим?
От кои грешки при пърженето трябва да се пазим?
снимка: pixabay.com
Пържените храни са сред любимите и на малки, и на големи, макар че не са най-полезните.
Да направиш перфектните понички или пържени картофи се изисква опит и внимателно отношение към целия процес.
А от кои грешки при пърженето трябва да се пазим? Отговорът от foodpanda:
Пържене при твърде висока температура
За перфектно хрупкави късчета пържено пиле се уверете, че мазнината ви е достатъчно загрята. Нормалната температура трябва да бъде около 140-160 градуса. Всичко над това ще направи храната ви изгоряла отвън и сурова отвътре.
Пържене при твърде ниска температура
И твърде ниската температура може да превърне пърженето в кошмар.
Използване на грешна мазнина
Избягвайте олио от авокадо и зехтин, защото те имат ниска точка на термична обработка.
Пържене на прекалено много неща наведнъж
Всичко се нуждае от пространство, за да се движи и да се готви правилно. Може да се изкушите да хвърлите много неща наведнъж, но вместо това направете няколко малки партиди, така че всичко да се готви равномерно.
Пържене на парчета, които са твърде големи
Французите са богове на идеалните размери за продукти, които се пържат. Нарязването на храната на половина може да намали скоростта на готвене с четири пъти и да стане по-вкусно.
Използване на мазнината по няколко пъти
Не използвайте повторно мазнината. Остатъчната мазнина не само прави по-силна храната, но и разваля вкуса.
Коментирай »