Катрин де Ланг дава ценни съвети за подобряването на най-важния орган в „Силата на мозъка“ (предложение за четене)

Книгата е наръчник за по-добър и по-дълъг живот

Катрин де Ланг дава ценни съвети за подобряването на най-важния орган в „Силата на мозъка“ (предложение за четене)

Катрин де Ланг/Photo credit: Издателство „Ентусиаст“

Какво означава да имаш здрав и щастлив мозък? Научният журналист Катрин де Ланг внимателно подбира полезни практики, които поддържат във форма диригента в тялото. В „Силата на мозъка“ авторката увлекателно разкрива връзката между мозъчната функция и как сънят, упражненията, диетата и дори социализирането са основополагащи за поддържането на сивото вещество.

Катрин де Ланг е научен журналист и редактор в New Scientist и автор на две книги. Нейната специалност е биомедицинска наука с особен интерес към храненето, упражненията, генетиката, неврологията и психологията. Преди да се присъедини към New Scientist, тя работи на свободна практика като редактор и видео и аудио продуцент. Нейни статии са публикувани в Nature, The Observer, The Telegraph, BBC Future, BBC Focus и др.

При настоящия климат и драстичната промяна на начина на живот опознаването на факторите, които влияят на мозъчните функции, и нещата, които са нужни за тяхното подобрение, са от решаващо значение. Катрин де Ланг пише настоящата книга по достъпен начин за хора, които не се занимават с наука и дава изчерпателен и актуален поглед към разбирането за нарушенията на мозъка, колко бързопроменяща се е тази сфера и колко много не се знае за нея.

Изданието включва любопитни твърдения от водещи учени в областта и се фокусира върху важни теми като диетата, съня, упражненията, мозъчните тренировки и емоциите. То обяснява науката зад това, което наистина засяга най-важния орган, и предлага съвети и упражнения, чрез които човек да запази доброто състояние на функциите на мозъка, докато старее.

Какви храни да консумираме за по-добро настроение? От колко сън се нуждаем наистина? Как самотата променя мозъка ни? Каква е лечебната сила на домашните любимци? Как характерът ни влияе на психичното здраве? Защо стресът невинаги е лош? И как умората може да е само в ума ни? Всички отговори на тези въпроси се разгръщат в „Силата на мозъка“.

„Страхотна книга, която ще ви помогне да се грижите за най-мощния компютър, който някога ще имате“, споделя Джей Джаямохан, консултиращ детски неврохирург в болница „Джон Радклиф“ в Оксфорд.

Photo credit: Издателство „Ентусиаст“

Коментирай »
Препоръчваме още
ТЕСТ: Коя е перфектната дестинация за почивката ти? ТЕСТ: Коя е перфектната дестинация за почивката ти?
140 години по-късно: „Тайната на Шанел“ все още остава неразкрита (предложение за четене) 140 години по-късно: „Тайната на Шанел“ все още остава неразкрита (предложение за четене)
Любов като от приказките: 7 заблуди от романтичните филми Любов като от приказките: 7 заблуди от романтичните филми
Ноември - най-депресиращият месец от годината? Ноември - най-депресиращият месец от годината?
Спортът може да помогне в битка с алкохола и наркотиците Спортът може да помогне в битка с алкохола и наркотиците
Съветът на Apple: Ако намокрите телефона си, не го слагайте в ориз! Съветът на Apple: Ако намокрите телефона си, не го слагайте в ориз!
Ако искаш да си жена с класа, сбогувай се с тези 8 начина на поведение! Ако искаш да си жена с класа, сбогувай се с тези 8 начина на поведение!
Когато списъкът с критерии за идеалния мъж се окаже най-голямата пречка Когато списъкът с критерии за идеалния мъж се окаже най-голямата пречка
„Бохемска рапсодия“ стана най-старата песен с над 1 млрд. гледания в YouTube „Бохемска рапсодия“ стана най-старата песен с над 1 млрд. гледания в YouTube
Три неща, които ни помагат в спазването на диета Три неща, които ни помагат в спазването на диета
Първа помощ при изгаряне: Какво НИКОГА да не правим Първа помощ при изгаряне: Какво НИКОГА да не правим
Изглеждай перфектно всеки ден Изглеждай перфектно всеки ден
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби