Как да се справим с депресията след отпуската

Пет трика, с които да преодолееш края на лятото

Как да се справим с депресията след отпуската

снимки: morguefile.com

До вчера пиеше кафе на плажа и заспиваше със шума на вълните, а днес пиеш кафе в офиса на крак и заспиваш със шума на преминаващия наблизо трамвай...Колкото и да си се заредила с положителни емоции по време на почивката, депресията е неизбежна. Ето няколко съвета за по-безболезненото й протичане.

Настрадай се – нека да не се залъгваме – депресията след отпуската обикновено е тежка и не изпарява просто така. Затова ако ти е тъжно, изстрадай си го. Ако искаш да разказваш на всички около теб колко прекрасно беше на морето и колко ти липсва сега – направи го; ако изпитваш необходимост да разглеждаш морските си снимки, под звуците на любимия си летен хит – направи го; ако ти се плаче за края на отпуската – поплачи си. След това ще се почувстваш по-добре.

Нещо ново – всичко ново ще те откъсне от така досадната и потискаща рутина, която толкова много те натъжава. Излез в нов бар, с нови хора, намери си ново гадже, купи си нова дреха, намери си нова любима песен и я слушай непрекъснато...Всичко ново ще помогне ;)

Планирай следващата почивка :) Няма значение дали ще е по Коледа или чак догодина. Със сигурност ще ти помогне да се чувстваш по-добре. Вместо да се отчайваш от мисълта, че ти предстои само работа, работа, работа...Бог знае докога без почивка, опитай да мислиш за следващата отпуска. Заплюй си някои прекрасни дестинации – зимни или летни, опитай се да убедиш и приятели да си резервирате места в някое от тях или просто се порадвай на идеята, че ще си там...съвсем скоро.

Виж се със стари приятели – след морето те ще те заредят с усмивки и ще те накарат да видиш положително в това, че си се върнала. Какво по-приятно от това да видиш, че хората те обичат и са щастливи да те видят. Освен това няколко комплимента за чисто новия ти тен и свежия ти вид, ще те изправят бързо на крака.

Организирай си кратко пътуване за уикенда – така ще запазиш усещането, че летните емоции не са приключили. А и ще се разнообразиш, точно когато най-много се нуждаеш от това. Първият уикенд след отпускат е тежък, защото тогава не си на работа и буквално усещаш разочарованието от часовете, похабени в чистене на апартамента, вместо да се качиш на автобуса и да отпрашиш към някое приятно местенце :)

Коментирай »
Още по темата
Тъмната страна на Коледа: Как да се справим със стреса и празничната депресия Тъмната страна на Коледа: Как да се справим със стреса и празничната депресия
Как да превърнем кратката отпуска в истинска ваканция Как да превърнем кратката отпуска в истинска ваканция
5 съвета за незабравима почивка 5 съвета за незабравима почивка
"Синият понеделник" е един от най-депресиращите дни в годината. Как да се справим? "Синият понеделник" е един от най-депресиращите дни в годината. Как да се справим?
Не правете това в чужбина Не правете това в чужбина
Всеки ден по бира през лятото Всеки ден по бира през лятото
Изследване: Кафето предпазва от депресия Изследване: Кафето предпазва от депресия
Препоръчваме още
5 типа мъже, на които си струва да дадеш шанс 5 типа мъже, на които си струва да дадеш шанс
По червения килим на световната премиера на „Нито звук 2“ в Ню Йорк (СНИМКИ) По червения килим на световната премиера на „Нито звук 2“ в Ню Йорк (СНИМКИ)
Синдромът на разбитото сърце е реален: Какви рискове носи за дамите и как да преодоляваме стреса Синдромът на разбитото сърце е реален: Какви рискове носи за дамите и как да преодоляваме стреса
Хитрият Лисан се завръща за нова порция детски усмивки (предложение за четене) Хитрият Лисан се завръща за нова порция детски усмивки (предложение за четене)
Всяка зодия има духовно животно, ето кое е твоето Всяка зодия има духовно животно, ето кое е твоето
Най-красивите градове за посещение през есента в света Най-красивите градове за посещение през есента в света
Изневярата и мъжкото лице: Чертите му издават дали е верен Изневярата и мъжкото лице: Чертите му издават дали е верен
ТЕСТ: Добър приятел ли си? ТЕСТ: Добър приятел ли си?
ТЕСТ: Кой супергерой е перфектният партньор за теб? ТЕСТ: Кой супергерой е перфектният партньор за теб?
Взривоопасно пътешествие от София до Мексико в „Многото стаи на сърцето“ на Кристина Павлова (предложение за четене) Взривоопасно пътешествие от София до Мексико в „Многото стаи на сърцето“ на Кристина Павлова (предложение за четене)
Доказано: Мъжете не разбират жените Доказано: Мъжете не разбират жените
ТЕСТ: Кой е мъжът, който ще разбие сърцето ти? ТЕСТ: Кой е мъжът, който ще разбие сърцето ти?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби