снимки: morguefile.com

До вчера пиеше кафе на плажа и заспиваше със шума на вълните, а днес пиеш кафе в офиса на крак и заспиваш със шума на преминаващия наблизо трамвай...Колкото и да си се заредила с положителни емоции по време на почивката, депресията е неизбежна. Ето няколко съвета за по-безболезненото й протичане.

Настрадай се – нека да не се залъгваме – депресията след отпуската обикновено е тежка и не изпарява просто така. Затова ако ти е тъжно, изстрадай си го. Ако искаш да разказваш на всички около теб колко прекрасно беше на морето и колко ти липсва сега – направи го; ако изпитваш необходимост да разглеждаш морските си снимки, под звуците на любимия си летен хит – направи го; ако ти се плаче за края на отпуската – поплачи си. След това ще се почувстваш по-добре.

Нещо ново – всичко ново ще те откъсне от така досадната и потискаща рутина, която толкова много те натъжава. Излез в нов бар, с нови хора, намери си ново гадже, купи си нова дреха, намери си нова любима песен и я слушай непрекъснато...Всичко ново ще помогне ;)

Планирай следващата почивка :) Няма значение дали ще е по Коледа или чак догодина. Със сигурност ще ти помогне да се чувстваш по-добре. Вместо да се отчайваш от мисълта, че ти предстои само работа, работа, работа...Бог знае докога без почивка, опитай да мислиш за следващата отпуска. Заплюй си някои прекрасни дестинации – зимни или летни, опитай се да убедиш и приятели да си резервирате места в някое от тях или просто се порадвай на идеята, че ще си там...съвсем скоро.

Виж се със стари приятели – след морето те ще те заредят с усмивки и ще те накарат да видиш положително в това, че си се върнала. Какво по-приятно от това да видиш, че хората те обичат и са щастливи да те видят. Освен това няколко комплимента за чисто новия ти тен и свежия ти вид, ще те изправят бързо на крака.

Организирай си кратко пътуване за уикенда – така ще запазиш усещането, че летните емоции не са приключили. А и ще се разнообразиш, точно когато най-много се нуждаеш от това. Първият уикенд след отпускат е тежък, защото тогава не си на работа и буквално усещаш разочарованието от часовете, похабени в чистене на апартамента, вместо да се качиш на автобуса и да отпрашиш към някое приятно местенце :)

Коментирай >