снимка: morguefile.com

Третият понеделник от януари е обявен за един от най-лошите дни в годината - "син понеделник". Причината - така наречената "зимна депресия", в която повечето от нас са потиснати от студеното време, влошеното финансово състояние след празниците и неправилното хранене. Тази сезонна депресия се засилва особено в днешния ден, но съвсем не са малко начините да я избегнем.

Да се облечем цветно, съветват специалистите. Шарените дрехи биха повдигнали мрачното ни настроение в днешния ден. Представителите на силния пол са по-скептични към този трик от нас. Нищо не пречи обаче да разнообразим стила си в днешния ден, като се усмелим да облечем нещо цветно, което да е в унисон с настроението ни :)

Друг трик е днес да се опитаме да се отдадем на нещата, които харесваме. Любима песен, нова придобивка, почистване на бюрото в офиса и среща с приятели след работа. Всичко това би могло да е полезно за настроението ни. Доказано е, че спортът също лекува депресията - посещение на фитнеса преди работа вероятно ще помогне.

Да направим нещо добро - със сигурност бихме се почувствали по-щастливи ако направим нещо положително за някого поне в днешния ден. Покани колежката си на обяд, купи шоколадово яйце на любим приятел, изведи родителите си на вечеря, зарадвай любимия с нещо харесва...Идеите са безброй. Доказано е, че когато правим нещо добро за някого, правим себе си щастливи, защото се чувстваме необходими и обичани.

Опитай да направиш нещо приятно и мило в днешния "син понеделник", за да пребориш депресията. Ако ти хареса, нищо не пречи да направиш от това понеделнишка традиция например :)

Коментирай >