"Синият понеделник" е един от най-депресиращите дни в годината. Как да се справим?

Няколко съвета да преборим депресията в днешния "син понеделник"

20 януари 2020
"Синият понеделник" е един от най-депресиращите дни в годината. Как да се справим?

снимка: morguefile.com

Третият понеделник от януари е обявен за един от най-лошите дни в годината - "син понеделник". Причината - така наречената "зимна депресия", в която повечето от нас са потиснати от студеното време, влошеното финансово състояние след празниците и неправилното хранене. Тази сезонна депресия се засилва особено в днешния ден, но съвсем не са малко начините да я избегнем.

Да се облечем цветно, съветват специалистите. Шарените дрехи биха повдигнали мрачното ни настроение в днешния ден. Представителите на силния пол са по-скептични към този трик от нас. Нищо не пречи обаче да разнообразим стила си в днешния ден, като се усмелим да облечем нещо цветно, което да е в унисон с настроението ни :)

Друг трик е днес да се опитаме да се отдадем на нещата, които харесваме. Любима песен, нова придобивка, почистване на бюрото в офиса и среща с приятели след работа. Всичко това би могло да е полезно за настроението ни. Доказано е, че спортът също лекува депресията - посещение на фитнеса преди работа вероятно ще помогне.

Да направим нещо добро - със сигурност бихме се почувствали по-щастливи ако направим нещо положително за някого поне в днешния ден. Покани колежката си на обяд, купи шоколадово яйце на любим приятел, изведи родителите си на вечеря, зарадвай любимия с нещо харесва...Идеите са безброй. Доказано е, че когато правим нещо добро за някого, правим себе си щастливи, защото се чувстваме необходими и обичани.

Опитай да направиш нещо приятно и мило в днешния "син понеделник", за да пребориш депресията. Ако ти хареса, нищо не пречи да направиш от това понеделнишка традиция например :)

Коментирай »
Още по темата
Как да се справим с депресията след отпуската Как да се справим с депресията след отпуската
Изследване: Кафето предпазва от депресия Изследване: Кафето предпазва от депресия
Пърси лекува следпразнична депресия Пърси лекува следпразнична депресия
Препоръчваме още
 „Изповедта на един назадничав хетеросексуален мъж“ от Фредерик Бегбеде (предложение за четене) „Изповедта на един назадничав хетеросексуален мъж“ от Фредерик Бегбеде (предложение за четене)
Защо мъжете те виждат като „само приятел“ и 5 начина да го промениш Защо мъжете те виждат като „само приятел“ и 5 начина да го промениш
Гневът сгрява ръцете, любовта и радостта топлят цялото тяло Гневът сгрява ръцете, любовта и радостта топлят цялото тяло
Ресторант "Смрадлива роза" предлага ястия само с чесън Ресторант "Смрадлива роза" предлага ястия само с чесън
Звезда с две лица? Всъщност има такава Звезда с две лица? Всъщност има такава
Любовните проблеми на един 5-годишен Казанова Любовните проблеми на един 5-годишен Казанова
„Джулия“ – провокативен прочит на знаковия Оруелов роман „1984“ (предложение за четене) „Джулия“ – провокативен прочит на знаковия Оруелов роман „1984“ (предложение за четене)
Пролетта и очните алергии: Как да ги разпознаем и лекуваме Пролетта и очните алергии: Как да ги разпознаем и лекуваме
Вдъхновение от древен Рим: "Диор" показа дълги прави рокли, палта и пелерини в Париж Вдъхновение от древен Рим: "Диор" показа дълги прави рокли, палта и пелерини в Париж
Мъжете се страхуват от силните жени Мъжете се страхуват от силните жени
Без повече оправдания: 6 неща, за които не трябва да се извиняваш Без повече оправдания: 6 неща, за които не трябва да се извиняваш
Как да го забравиш по-бързо Как да го забравиш по-бързо
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби