Вкусно и полезно: Кисело зеле за здраво сърце

То е богато на фибри, пробиотици, витамини, минерали и микроелементи

Вкусно и полезно: Кисело зеле за здраво сърце

Едва ли ще се изненадате, ако ви кажем, че правилният подбор на храни може да допринесе за предпазване от сърдечен удар.

Експертите най-често препоръчват консумация на нискомаслени и богати на фибри продукти, избягване на храни, съдържащи наситени мазнини, както и ограничаване на солта.

Има обаче една изключително популярна по нашите ширини храна, която оказва благоприятен ефект върху здравето на сърцето - киселото зеле.

То е богато на фибри, пробиотици, витамини, минерали и микроелементи, които допринасят за намаляване на нивата на "лошия" холестерол и за леко понижаване на кръвното налягане.

Киселото зеле освен това съдържа витамин К2, който допринася за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания, като предотвратява отлагането на калций в артериите.

И още една точка за киселото зеле - то е нискокалорично. В 100 грама кисело зеле се съдържат само 27 ккал.

Коментирай »
Още по темата
Не само по време на празничния сезон: 6 препоръки за здраво сърце Не само по време на празничния сезон: 6 препоръки за здраво сърце
Чистенето на сняг може да бъде опасно за сърцето: Какви мерки да спазваме Чистенето на сняг може да бъде опасно за сърцето: Какви мерки да спазваме
Електронна "татуировка" наблюдава здравето на сърцето Електронна "татуировка" наблюдава здравето на сърцето
Най-полезните ферментирали храни Най-полезните ферментирали храни
Да се приготвя туршия е традиция Да се приготвя туршия е традиция
Туршия и синьо сирене за засилване на имунитета Туршия и синьо сирене за засилване на имунитета
Ябълките са полезни за сърцето Ябълките са полезни за сърцето
Препоръчваме още
„Майкен минонамирачката“ и комичните премеждия в шведската провинция (предложение за четене) „Майкен минонамирачката“ и комичните премеждия в шведската провинция (предложение за четене)
Липсата на секс съкращава живота на мъжа Липсата на секс съкращава живота на мъжа
Сайт изчислява фитнес възрастта ви Сайт изчислява фитнес възрастта ви
"Моментално загубих интерес към нея": Мъже разкриват кога жените стават отблъскващи "Моментално загубих интерес към нея": Мъже разкриват кога жените стават отблъскващи
Как да предпазим телефона си от прегряване в жегите? Как да предпазим телефона си от прегряване в жегите?
15 техники да останем спокойни при конфликт (с близки и непознати) 15 техники да останем спокойни при конфликт (с близки и непознати)
Роман, писан в продължение на цяло десетилетие: „Доктор Живаго“ от Борис Пастернак (предложение за четене) Роман, писан в продължение на цяло десетилетие: „Доктор Живаго“ от Борис Пастернак (предложение за четене)
На Сирни заговезни искаме и даваме прошка. Подготвяме се за Великия пост На Сирни заговезни искаме и даваме прошка. Подготвяме се за Великия пост
Най-популярните ястия от 1900 г. до днес Най-популярните ястия от 1900 г. до днес
„В България след Съединението“ от Джузепе Модрич (предложение за четене) „В България след Съединението“ от Джузепе Модрич (предложение за четене)
„Парфюмът на изгнанието“ – поетичен роман за семейните рани, прошката и любовта (предложение за четене) „Парфюмът на изгнанието“ – поетичен роман за семейните рани, прошката и любовта (предложение за четене)
7 здравословни проблема, от които са застрашени хората с наднормено тегло и затлъстяване 7 здравословни проблема, от които са застрашени хората с наднормено тегло и затлъстяване
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби