Франк Тилие разкрива тайните на „Недовършеният ръкопис“ (предложение за четене)

Една мрачна разходка до най-жестоките и извратени проявления на човешката природа

Франк Тилие разкрива тайните на „Недовършеният ръкопис“ (предложение за четене)

Photo credit: Издателство „Ентусиаст“

След като провокира българската публика с ужасяващия трилър „Имало едно време... два пъти“, Франк Тилие се завръща с нова още по-зловеща история. „Недовършеният ръкопис“ повежда читателите на мрачна разходка до най-жестоките и извратени проявления на човешката природа. Веднага след излизането си книгата привлича вниманието на медиите в цяла Европа, а немският телевизионен канал RTL я определя като „един дяволски скок към абсолютния ужас.“

Франк Тилие е известен писател и сценарист в родната си Франция. Преди да започне да пише, работи като компютърен инженер в продължение на 10 години. Романите му са носители на десетки литературни награди и са филмирани неколкократно. За да направи историите си възможно най-реалистични, Тилие посвещава поне шест месеца за проучване на информация по темите, които иска да разгледа – интервюира лекари, следователи, юристи, за да има възможност да създаде напълно достоверен и въздействащ роман.

Един ръкопис без финал. Едно разследване на убийство без труп. Един покойник без лице.

Историята в „Недовършеният ръкопис“ започва с откриването на останките на млада жена в багажника на кола в покрайнините на Гренобъл. Гледката е шокираща – очите са извадени, лицето е одрано, а ръцете са отрязани и събрани в торба. За полицията много скоро става ясно, че шофьорът не е собственик на автомобила. Имал е малшанса да открадне кола със зловещ товар. Но кой тогава е извършителят на този садистичен акт?

Леан Морган – бивша учителка – се превръща в кралица на трилърите с псевдонима си Енаел Мирор, която ревностно пази личния си живот. Живот, успешно конкуриращ ужасите, за които писателката разказва в криминалните си романи. Единственото ѝ дете – Сара – е отвлечено и е в неизвестност, бракът ѝ е пълен провал и от някога щастливото ѝ семейство е останала само една вила – „Вдъхновителката“ – където живее съпругът ѝ, който неуморно търси дъщеря им. Но едно обаждане я известява, че мъжът ѝ е бил нападнат и в момента е в болница с амнезия. Това събитие отваря кутията на Пандора и връща ужаса от четирите години, изминали след изчезването на Сара.

Франк Тилие/Photo credit: Издателство „Ентусиаст“

От мрака и мъглите на крайбрежния район, станал сцена на бруталните престъпления, до най-страшните и тъмни кътчета на човешката психика – Франсоа Тилие ни повежда на зловеща разходка до най-жестоките и извратени проявления на човешката природа.

„Тилие нанася силен удар с този трилър“, споделят от френското списание „Paris Match“. „Сюжетът хвърля читателя в заблуда буквално на всяка страница.“

Коментирай »
Препоръчваме още
За вредата от романтичните филми За вредата от романтичните филми
Само две съставки: Вкусен шоколадов десерт с банани (без желатин и нишесте) Само две съставки: Вкусен шоколадов десерт с банани (без желатин и нишесте)
Мъжете се харесват такива, каквито са. А жените нямат нищо против мъж с "тяло на татенце" Мъжете се харесват такива, каквито са. А жените нямат нищо против мъж с "тяло на татенце"
„Камино – да намериш сърцето си“ – книга за смисъла да създаваш, обичаш и пускаш (предложение за четене) „Камино – да намериш сърцето си“ – книга за смисъла да създаваш, обичаш и пускаш (предложение за четене)
Закръглената красавица, която накара света да се влюби в нея Закръглената красавица, която накара света да се влюби в нея
5 фрази, с които да промениш личната си философия, за да бъдеш щастлива 5 фрази, с които да промениш личната си философия, за да бъдеш щастлива
„Тайната на хумора: Кой, как и защо се смее“ (предложение за четене) „Тайната на хумора: Кой, как и защо се смее“ (предложение за четене)
ТЕСТ: Коя завладяваща българска мелодия отговаря най-много на твоя дух? ТЕСТ: Коя завладяваща българска мелодия отговаря най-много на твоя дух?
Топ 10 на най-романтичните жестове от сериалите   Топ 10 на най-романтичните жестове от сериалите  
13 вредни мисли, които да прогоните веднага 13 вредни мисли, които да прогоните веднага
Иван Звездев разкрива „Вкусът на България в четири сезона“ в издание с над 100 рецепти (предложение за четене) Иван Звездев разкрива „Вкусът на България в четири сезона“ в издание с над 100 рецепти (предложение за четене)
Защо спираме да правим секс с гаджето си Защо спираме да правим секс с гаджето си
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби