8 неща, които мъжете незабавно забелязват в жените

Има няколко неща, които мъжете незабавно забелязват, след като срещнат жена

8 неща, които мъжете незабавно забелязват в жените

снимка: Mari AnaPixabay 

В секундата, в която ви e забелязал, мъжът започва да отмята всички “за” и “против” в списъка си, за да реши дали да ви покани на среща.

Познат ви е този поглед, нали? Той се плъзва от главата до петите, изведнъж престава да се движи и очите му се приковава във вас.

Не ви ли се иска да разберете какво го е спряло? Вече можете.

Има няколко неща, които мъжете незабавно забелязват, след като срещнат жена Твърдението принадлежи на д-р Джаки Блек, автор на „Срещнете половинката си”.

Научете кои са те. Някои сигурно ще ви изненадат и успокоят, че мъжете всъщност не търсят модели като от корица на списание:

1. Колко е плътна косата ви

Въпрос на еволюция е. Още от времето, когато сме живели в пещери, мъжете са били привлечени от буйни къдри. За тях това е признак, че жената е здрава. Единствената разлика от онези времена е, че днес не е нужно и да сме космати.

2. Дали усмивката ви е искрена

Или тази, която изгрява на лицето ви, когато устните ви се разтворят в широка усмивка, а в ъгълчета на очите ви се появят ситни бръчки. Повечето мъже са много добри в разпознаването на тази усмивка. За тях тя означава, че жената е искрена, спокойна и забавна.

3. Колко голяма е компанията ви

Ако сте в голяма женска компания, ще му е неловко да се доближи до вас. Не го улеснявате и ако сте само с една приятелка. Така ще му е трудно да разговаря само с вас, а дружката ви напълно да пренебрегне. Каква е идеалната компания тогава? Много просто, тричленната. Приятелките ви ще могат да си правят компания, а вие двамата ще се усамотите настрани или, защо не, ще се измъкнете незабелязано.

4. Тонът на гласа ви

Проучвания показват, че мъжете са привлечени от гласове в леко по-високия регистър. Да, правилно се досетихте – еволюция! Подобни гласове са считани за белег на младост и добро репродуктивно здраве.

5. Съотношението талия-ханш

За това отново можете да вините човешката история и еволюция. Мъжете инстинктивно търсят подходящи майки за поколението си. Ако талията ви е с видимо по-малка обиколка от ханша, това означава плодовитост, или с други думи – точка във ваша полза. Подходящ, широк колан би могъл да подчертае така жадуваната от мъжката половина на планетата форма „пясъчен часовник”.

6. Руменината ви

Мъжете свързват блестящия тен с добро ментално здраве. Обяснението е много просто. Стреса и постоянното безпокойство се проявяват видимо като лоша кожа. Ако сте избрали подходящи за вашия тип кожа фон дьо тен и руж, си е струвало!

7. Фалшивото във вас

Но не фалшивото като проява на характера, а всички тайни оръжия на жените, като например изкуствени мигли, екстеншъни и др. Щом забележат наличието им, мъжете незабавно си го превеждат като „много разходи за поддръжка”. Лошо за вас!

8. Очите ви

Хората като цяло се вглеждат много повече в очите, отколкото в която и да е друга част на тялото. Подходящ, подчертаващ очите ви грим няма да позволи на мъжа срещу вас да откъсне поглед.

А какво забелязвате вие най-напред в мъжете? Споделете наблюденията си в коментарите под статията.

3 коментара »
Още по темата
Отвъд външния вид: Можеш ли да познаеш кои са най-привлекателните женски черти Отвъд външния вид: Можеш ли да познаеш кои са най-привлекателните женски черти
Внимание, дами! Ето какво мразят мъжете по време на секс Внимание, дами! Ето какво мразят мъжете по време на секс
Пет женски недостатъка, които мъжете обожават Пет женски недостатъка, които мъжете обожават
Защо не си струва да се спори с жена от научна гледна точка Защо не си струва да се спори с жена от научна гледна точка
Жените искат секс, мъжете – прегръдки?! Жените искат секс, мъжете – прегръдки?!
Какво мислят мъжете за външния ни вид: Прическите, които харесват и ненавиждат Какво мислят мъжете за външния ни вид: Прическите, които харесват и ненавиждат
Пет женски несъвършенства, по които мъжете са луди Пет женски несъвършенства, по които мъжете са луди
Мъжете се харесват такива, каквито са. А жените нямат нищо против мъж с "тяло на татенце" Мъжете се харесват такива, каквито са. А жените нямат нищо против мъж с "тяло на татенце"
5 типа жени, по които мъжете са луди 5 типа жени, по които мъжете са луди
Най-омразните за мъжете женски прически Най-омразните за мъжете женски прически
Женските черти и навици, които мъжете ненавиждат Женските черти и навици, които мъжете ненавиждат
Пет неща, които мъжете не харесват във външния вид на жените Пет неща, които мъжете не харесват във външния вид на жените
Какво си мислят мъжете за външния ни вид: Гримът - оръжие или препъни камък? Какво си мислят мъжете за външния ни вид: Гримът - оръжие или препъни камък?
За какво лъжат мъжете и жените на първа среща За какво лъжат мъжете и жените на първа среща
Препоръчваме още
Злодеите и героите се изправят пред общ враг в „Училището за Добро и Зло 5: Кристалът на времето“ Злодеите и героите се изправят пред общ враг в „Училището за Добро и Зло 5: Кристалът на времето“
1/3 от мъжете биха се оженили без любов, стига жената да е „добра съпруга“ 1/3 от мъжете биха се оженили без любов, стига жената да е „добра съпруга“
Надеждата живее „Докато лимоновите дръвчета растат“ в разтърсващия дебютен роман на Зулфа Катух (предложение за четене) Надеждата живее „Докато лимоновите дръвчета растат“ в разтърсващия дебютен роман на Зулфа Катух (предложение за четене)
Как да се справим с неучтивите хора: Шест начина да останем позитивни и добри   Как да се справим с неучтивите хора: Шест начина да останем позитивни и добри  
Макаронените изделия и хлябът могат да причинят безсъние при жените Макаронените изделия и хлябът могат да причинят безсъние при жените
Чуваме тишината по същия начин, по който чуваме звуците? Чуваме тишината по същия начин, по който чуваме звуците?
Всеки ден по бира през лятото Всеки ден по бира през лятото
Диета или спорт – кой е най-ефикасният метод за отслабване? Диета или спорт – кой е най-ефикасният метод за отслабване?
Маска с аспирин, кисело мляко и мед срещу акне Маска с аспирин, кисело мляко и мед срещу акне
Наръчник за мащабно мислене: Как да бъдем успешни през новата година  Наръчник за мащабно мислене: Как да бъдем успешни през новата година 
Драма, драма, драма... Драма, драма, драма...
Страхът от отхвърляне се познава по връзките: Как да преборим травмата и да бъдем щастливи Страхът от отхвърляне се познава по връзките: Как да преборим травмата и да бъдем щастливи
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби