снимка: Mari AnaPixabay 

В секундата, в която ви e забелязал, мъжът започва да отмята всички “за” и “против” в списъка си, за да реши дали да ви покани на среща.

Познат ви е този поглед, нали? Той се плъзва от главата до петите, изведнъж престава да се движи и очите му се приковава във вас.

Не ви ли се иска да разберете какво го е спряло? Вече можете.

Има няколко неща, които мъжете незабавно забелязват, след като срещнат жена Твърдението принадлежи на д-р Джаки Блек, автор на „Срещнете половинката си”.

Научете кои са те. Някои сигурно ще ви изненадат и успокоят, че мъжете всъщност не търсят модели като от корица на списание:

1. Колко е плътна косата ви

Въпрос на еволюция е. Още от времето, когато сме живели в пещери, мъжете са били привлечени от буйни къдри. За тях това е признак, че жената е здрава. Единствената разлика от онези времена е, че днес не е нужно и да сме космати.

2. Дали усмивката ви е искрена

Или тази, която изгрява на лицето ви, когато устните ви се разтворят в широка усмивка, а в ъгълчета на очите ви се появят ситни бръчки. Повечето мъже са много добри в разпознаването на тази усмивка. За тях тя означава, че жената е искрена, спокойна и забавна.

3. Колко голяма е компанията ви

Ако сте в голяма женска компания, ще му е неловко да се доближи до вас. Не го улеснявате и ако сте само с една приятелка. Така ще му е трудно да разговаря само с вас, а дружката ви напълно да пренебрегне. Каква е идеалната компания тогава? Много просто, тричленната. Приятелките ви ще могат да си правят компания, а вие двамата ще се усамотите настрани или, защо не, ще се измъкнете незабелязано.

4. Тонът на гласа ви

Проучвания показват, че мъжете са привлечени от гласове в леко по-високия регистър. Да, правилно се досетихте – еволюция! Подобни гласове са считани за белег на младост и добро репродуктивно здраве.

5. Съотношението талия-ханш

За това отново можете да вините човешката история и еволюция. Мъжете инстинктивно търсят подходящи майки за поколението си. Ако талията ви е с видимо по-малка обиколка от ханша, това означава плодовитост, или с други думи – точка във ваша полза. Подходящ, широк колан би могъл да подчертае така жадуваната от мъжката половина на планетата форма „пясъчен часовник”.

6. Руменината ви

Мъжете свързват блестящия тен с добро ментално здраве. Обяснението е много просто. Стреса и постоянното безпокойство се проявяват видимо като лоша кожа. Ако сте избрали подходящи за вашия тип кожа фон дьо тен и руж, си е струвало!

7. Фалшивото във вас

Но не фалшивото като проява на характера, а всички тайни оръжия на жените, като например изкуствени мигли, екстеншъни и др. Щом забележат наличието им, мъжете незабавно си го превеждат като „много разходи за поддръжка”. Лошо за вас!

8. Очите ви

Хората като цяло се вглеждат много повече в очите, отколкото в която и да е друга част на тялото. Подходящ, подчертаващ очите ви грим няма да позволи на мъжа срещу вас да откъсне поглед.

А какво забелязвате вие най-напред в мъжете? Споделете наблюденията си в коментарите под статията.

Коментирай >