снимка: Форум Филм България

С каква прическа да го изненадам и има ли това значение за мъжете?

Въпросът поставя не по-малка дилема от това какъв грим да сложите, нали? След като ви представихме резултатите от скорошна анкета на Cosmopolitan по въпросите на грима, е време да ви запознаем с не по-малко интригуващите разкрития за това как мъжете възприемат прическите ни:

1. Различна всеки ден?

От 100 мъже, запитани на улицата дали ще им е неприятно, ако жената до тях е с една и съща прическа всеки ден, 71% отговарят категорично, че това няма значение за тях, докато едва 29% държат на разнообразието във външния вид. Дженифър Анистън и нейния характерен „подпис” – неизменната ѝ прическа са символ на успеха на постоянството.

2.  Красиви или куку са плитките? 

Проучването на Cosmopolitan показва, че по-голямата част от мъжете намират малките плитки, с които често акцентираме прическите си за „сладки”. На въпроса „Сладки или куку?”, цели 83% от запитаните отговарят в полза на плитките, докато само 17% ги намират за „откачени” в неприятния смисъл на думата.

3. Вдигната или спусната коса?

Оказва се, че самото движение на вдигане или спускане на косата има значение за силните ни половинки. 43% от анкетираните мъже заявяват, че се разгорещяват, ако гледат как жена си вдига косата, а други 37% твърдят, че няма по-възбуждащо нещо от спускането на дълги коси. Значителните 20% са категорични, че и двете движения ги „побъркват”.

Така че, изберете сами, момичета. Спуснати или вдигнати коси няма такова голямо значение, стига свидетелят на оформянето на прическата да бъде изненадан с чувствено движение.

 4. Асиметрична прическа?

Дали не е твърде дръзка? Сигурно сте се питали, нали? Ето какво отговарят мъжете: 76% от запитаните намират асиметричните прически за страхотни, докато останалите 24% казват, че не могат да ги понасят. Само трябва да разберете сред кои от тях попада вашият избраник.

А вие с какви прически впечатлявате мъжа до себе си? Споделете тайните си рецепти в коментарите под статията.

Коментирай >