снимка: pixabay.com

Гримът като тайно оръжие или препъни камък: как го възприемат мъжете?

Иска ви се да знаете, нали? Анкета на Cosmopolitan ни предлага ценни разкрития. Истината може да се окаже далече, както от нашите предположения, така и от всички научни твърдения.

Ето част от така полезните ни резултати:

1. Очи или устни? 

Какво забелязват мъжете най-напред? Категоричният отговор е очите. От 100 мъже, запитани на улицата какво привлича погледа им в една жена, 81% отговарят категорично очите, докато едва 19% се вглеждат първо в устните.

2. Черен или цветен молив за очи?

Определено черен, ако питате мъжете. Проучването на Cosmopolitan показва, че нежната половина на планетата често се чувства изкушена да експериментира с ярки цветове, очертавайки очите си. Мъжете обаче се оказват консервативни и твърдо застават зад тъмния цвят. Изглежда си има и научно обяснение. Антропологът др. Хелен Фишер твърди, че очите, очертани с черно изглеждат по-големи и дори в животинския свят са сигнал, че женската е „узряла за любов”.

3. Изкуствени или естествени мигли?

Ако се готвите за първа среща и искате да впечатлите избраника си, може би се чувствате изкушени да посегнете към дългите изкуствени мигли. Голяма грешка! Проучването категорично показва, че мъжете се чувстват отблъснати от всичко фалшиво по жената. Според антрополога др. Фишер силните ни половинки намират изкуствените неща за разсейващи, а всичко, което те искат да видят като родени изследователи и ловци е истинската жена срещу тях.

4. Червило в ярък цвят или естествен пастелен тон?

Жените обичат да експериментират с външния си вид. И както с лекота сменят обувките си, често са изкушени да пробват нов цвят червило. А защо не с брокат или друг интересен ефект? Не виждате нищо лошо в това желание, нали? Но мъжът срещу вас най-вероятно си мисли „Тя ще ме целува с това, ужас!”. Проучването на Cosmopolitan недвусмислено ни показва, че мъжете предпочитат пастелни тонове, близки до естествения цвят на устните.

5. Къде се разминаваме?

Всичко до тук показва, че жените и мъжете имат доста различни предпочитания, когато стане дума за грим? Защо се получава така? Скорошно мащабно изследване показва, че жените използват и двете страни на мозъка си при възприемането на красотата, докато мъжете – само дясната. Резултатът е, че дамите забелязват и отдават значение и на най-малките детайли във външния вид, а в същото време силните им половинки виждат цялостния ефект. „О, тя е невероятна!” би възкликнал мъж за някоя красавица, минаваща покрай него. Той дълго ще помни впечатлението си, без въобще да може да възпроизведе цвета на червилото или молива ѝ за очи.

Така че, не се отчайвате, мили момичета. Използвайте грима, за да подчертаете естествената си красота и се наслаждавайте на ефекта!

Коментирай >