Пет позабравени женски заповеди

Наръчникът на всяка добра приятелка 

снимки: pexels.com

Когато сме по-малки имаме и далеч по-малко грижи. Тогава е лесно да бъдеш добър приятел. С напредването на годините обаче сякаш забравяме някои от основните качества, които ни правят приятел. Нека да си ги припомним :) 

Бившият е забранен - това е златно правило от първите любовни трепети в тийнейджърска възраст, до аферите, които животът ни поднася когато станем на повечко години. Светът е пълен с мъже, не е нужно да посягаме към любовта на приятелките си. Дори и тази любов отдавна да е отминала и той да не значи нищо за нея - никога не е добра идея да се забъркваш с мъжете на приятелките си. 

Откровеността е задължителна - остави комплиментите и фалшивите усмивки на другите. От теб като добра приятелка се иска най-трудното - да казваш винаги това, което мислиш. Дали е лоша идея за прическа, неподходящо облекло за фигурата ѝ или мъж, който не я заслужава. Никога не спестявай на приятелките си истината. Може и да не им харесва какво чуват, но ще знаят, че винаги могат да разчитат на теб. 

Лошите съвети, които приятелките ти дават

Завистта няма място, не и при човек, на когото държиш. Опитай се никога да не мислиш защо нямаш това, което тя има. Постарай се да се радваш на нейните постижения и успехи, защото твоите са дело на теб и нямат нищо общо с нея. Не е болка за умиране ако тази рокля ѝ стои по-добре на нея или симпатягата в бара се е усмихнал на нея и е игнорирал теб, или тя е получила повишението, което ти отдавна чакаш. Научи се да се радваш на чуждото щастие и така ще предизвикаш и своето ;) 

Мълчанието е златно. Не е нужно винаги да казваш нещо, винаги да имаш мнение и позиция. Когато се иска от теб, съветът ти ще е наистина ценен. Но когато приятел си е наумил нещо, не се бъркай, освен ако не смяташ, че ще е огромна грешка за него. Научи се говориш когато те попитат. В противен случай рискуваш да бъдеш набелязана за "всезнайко" :) 

Осем женски заповеди 

Винаги до теб! Това не е сентенция от лексиконите, които попълвахме като малки. Това е може би най-важното качество на истинския приятел. А той трябва да е там, когато има нужда от него. Ако гаджето ѝ я е зарязало през нощта, уволнили са я от работа, повишили са я в работа, предложили са ѝ сватба...винаги в добро и в лошо добрият приятел е там, за да предложи рамо или чаша, или цяла бутилка, или просто, за да не си сам, когато имаш нужда от някого. 

Опитай се да запомниш тези златни правила и ще бъдеш този приятел, за когото винаги си мечтала :) 

И още за прителството: 

Най-добри приятелки завинаги

На война с най-добрата му приятелка

10 сентенции за приятелството

Коментирай »
ТЕСТ: Каква приятелка си?
Любовта на мъжа минава през... приятелите му
Най-добрият ми приятел е гаджето ми
Най-идиотските секс съвети за жени
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
10 дрехи, които всяка жена трябва да притежава (ВИДЕО)
Учениците на „мързеливата майка“ (предложение за четене)
Шоу, което ще се помни дълго: Шакира и Дженифър Лопес на Супербоул (ВИДЕО)
За доверието и оргазма или защо не трябва да смесваме секса с алкохол
Те нямат недостатъци, а само особености: 13 вдъхновяващи цитата за жените
Всички говорят за 21-годишната двойничка на Анджелина Джоли (СНИМКИ/ВИДЕО)
Най-могъщите жени в хороскопа (ВИДЕО)
Калорийните бомби, скрити в здравословните храни
Как да станеш перфектната жена
Йоана Буковска: "Откраднат живот" ме освободи от стигмата "секссимвол"
Запознайте се с Омар – истинска 120-сантиметрова пухкава сензация (ВИДЕО/СНИМКИ)
ТЕСТ: Каква птица си?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби