Пет позабравени женски заповеди

Наръчникът на всяка добра приятелка 

снимки: pexels.com

Когато сме по-малки имаме и далеч по-малко грижи. Тогава е лесно да бъдеш добър приятел. С напредването на годините обаче сякаш забравяме някои от основните качества, които ни правят приятел. Нека да си ги припомним :) 

Бившият е забранен - това е златно правило от първите любовни трепети в тийнейджърска възраст, до аферите, които животът ни поднася когато станем на повечко години. Светът е пълен с мъже, не е нужно да посягаме към любовта на приятелките си. Дори и тази любов отдавна да е отминала и той да не значи нищо за нея - никога не е добра идея да се забъркваш с мъжете на приятелките си. 

Откровеността е задължителна - остави комплиментите и фалшивите усмивки на другите. От теб като добра приятелка се иска най-трудното - да казваш винаги това, което мислиш. Дали е лоша идея за прическа, неподходящо облекло за фигурата ѝ или мъж, който не я заслужава. Никога не спестявай на приятелките си истината. Може и да не им харесва какво чуват, но ще знаят, че винаги могат да разчитат на теб. 

Лошите съвети, които приятелките ти дават

Завистта няма място, не и при човек, на когото държиш. Опитай се никога да не мислиш защо нямаш това, което тя има. Постарай се да се радваш на нейните постижения и успехи, защото твоите са дело на теб и нямат нищо общо с нея. Не е болка за умиране ако тази рокля ѝ стои по-добре на нея или симпатягата в бара се е усмихнал на нея и е игнорирал теб, или тя е получила повишението, което ти отдавна чакаш. Научи се да се радваш на чуждото щастие и така ще предизвикаш и своето ;) 

Мълчанието е златно. Не е нужно винаги да казваш нещо, винаги да имаш мнение и позиция. Когато се иска от теб, съветът ти ще е наистина ценен. Но когато приятел си е наумил нещо, не се бъркай, освен ако не смяташ, че ще е огромна грешка за него. Научи се говориш когато те попитат. В противен случай рискуваш да бъдеш набелязана за "всезнайко" :) 

Осем женски заповеди 

Винаги до теб! Това не е сентенция от лексиконите, които попълвахме като малки. Това е може би най-важното качество на истинския приятел. А той трябва да е там, когато има нужда от него. Ако гаджето ѝ я е зарязало през нощта, уволнили са я от работа, повишили са я в работа, предложили са ѝ сватба...винаги в добро и в лошо добрият приятел е там, за да предложи рамо или чаша, или цяла бутилка, или просто, за да не си сам, когато имаш нужда от някого. 

Опитай се да запомниш тези златни правила и ще бъдеш този приятел, за когото винаги си мечтала :) 

И още за прителството: 

Най-добри приятелки завинаги

На война с най-добрата му приятелка

10 сентенции за приятелството

Коментирай »
Още по темата
ТЕСТ: Каква приятелка си?
Любовта на мъжа минава през... приятелите му
Най-добрият ми приятел е гаджето ми
Най-идиотските секс съвети за жени
Препоръчваме още
Пет женски недостатъка, които мъжете обожават
Предложение за четене: „Заслужавам най-доброто“
Най-ефективните храни против запек
Дефиле под дъжда: Нищо не може да спре „Луи Вюитон“ (ВИДЕО)
Топ 20 на най-разпространените сексуални проблеми
Дженифър Лорънс: „Без лоши чувства“ ме върна на снимачната площадка
Седем симптома издават диабета – кой е застрашен и кога да потърсим лекар
Мъжете с нисък глас са по-склонни да изневеряват, при това без да чувстват вина
Минутите, в които говорим по телефона, влияят на здравето на сърцето
ТЕСТ: Добър човек ли си? 🕊️
На една от най-малко проучените планети в Слънчевата система има полярни сияния
Топ 5 на най-приятните и евтини занимания през лятото
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби