Пет позабравени женски заповеди

Наръчникът на всяка добра приятелка 

снимки: pexels.com

Когато сме по-малки имаме и далеч по-малко грижи. Тогава е лесно да бъдеш добър приятел. С напредването на годините обаче сякаш забравяме някои от основните качества, които ни правят приятел. Нека да си ги припомним :) 

Бившият е забранен - това е златно правило от първите любовни трепети в тийнейджърска възраст, до аферите, които животът ни поднася когато станем на повечко години. Светът е пълен с мъже, не е нужно да посягаме към любовта на приятелките си. Дори и тази любов отдавна да е отминала и той да не значи нищо за нея - никога не е добра идея да се забъркваш с мъжете на приятелките си. 

Откровеността е задължителна - остави комплиментите и фалшивите усмивки на другите. От теб като добра приятелка се иска най-трудното - да казваш винаги това, което мислиш. Дали е лоша идея за прическа, неподходящо облекло за фигурата ѝ или мъж, който не я заслужава. Никога не спестявай на приятелките си истината. Може и да не им харесва какво чуват, но ще знаят, че винаги могат да разчитат на теб. 

Лошите съвети, които приятелките ти дават

Завистта няма място, не и при човек, на когото държиш. Опитай се никога да не мислиш защо нямаш това, което тя има. Постарай се да се радваш на нейните постижения и успехи, защото твоите са дело на теб и нямат нищо общо с нея. Не е болка за умиране ако тази рокля ѝ стои по-добре на нея или симпатягата в бара се е усмихнал на нея и е игнорирал теб, или тя е получила повишението, което ти отдавна чакаш. Научи се да се радваш на чуждото щастие и така ще предизвикаш и своето ;) 

Мълчанието е златно. Не е нужно винаги да казваш нещо, винаги да имаш мнение и позиция. Когато се иска от теб, съветът ти ще е наистина ценен. Но когато приятел си е наумил нещо, не се бъркай, освен ако не смяташ, че ще е огромна грешка за него. Научи се говориш когато те попитат. В противен случай рискуваш да бъдеш набелязана за "всезнайко" :) 

Осем женски заповеди 

Винаги до теб! Това не е сентенция от лексиконите, които попълвахме като малки. Това е може би най-важното качество на истинския приятел. А той трябва да е там, когато има нужда от него. Ако гаджето ѝ я е зарязало през нощта, уволнили са я от работа, повишили са я в работа, предложили са ѝ сватба...винаги в добро и в лошо добрият приятел е там, за да предложи рамо или чаша, или цяла бутилка, или просто, за да не си сам, когато имаш нужда от някого. 

Опитай се да запомниш тези златни правила и ще бъдеш този приятел, за когото винаги си мечтала :) 

И още за прителството: 

Най-добри приятелки завинаги

На война с най-добрата му приятелка

10 сентенции за приятелството

Коментирай »
ТЕСТ: Каква приятелка си?
Любовта на мъжа минава през... приятелите му
Най-добрият ми приятел е гаджето ми
Най-идиотските секс съвети за жени
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Предложение за четене: „Този търпелив лабиринт от линии”
Предложение за четене: „Преходът. България 30 години по-късно“
Най-отровната гъба в света: Има ли антидот за зелената мухоморка?
„Уроци“ от големия британски писател, интелектуалец и общественик Иън Макюън (предложение за четене)
Боровинки и бадеми срещу стрес
Знаете ли тези 14 факта за протеините?
Да укрепим имунната система! 5 начина, по които водата ни помага
Ако искате да отслабнете, не си лягайте гладни
Кое е най-подходящото време за секс?
Четири начина да се отървеш от него, без да му разбиеш сърцето
Почина фронтменът на Children of Bodom Алекси Лайхо
Доброто наспиване подобрява сексуалния живот
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби