Вкусни и здравословни: Любимите малини И няколко здравословни ползи от яденето на малини
И няколко здравословни ползи от яденето на малини
снимка: Daria Głodowska, Pixabay
Малините са сред най-популярните плодове в света.
Имат тръпчив вкус, кадифена текстура и се отглеждат в много региони по света.
Малините се събират само през лятото и есента и се срещат в различни цветове - червен, черен, лилав и златист.
Най-често срещаният вид малина е червената малина, която е родом от Европа и Северна Азия.
Малините притежават куп полезни свойства, което ги нарежда сред най-здравословните храни, на които можем честичко да се отдаваме без угризения.
Те са чудесен източник на фибри, витамин С и малки количества витамин А, тиамин, рибофлавин, витамин В6, калций и цинк.
Малините съдържат антоцианини, които потискат възпалението и помагат за поддържане на здравословни нива на холестерол.
Малините са и нискокалорични - две чаши пресни малини съдържат 16 грама висококачествени фибри и само 128 калории.
Ако още не сте убедени колко са полезни, имайте предвид, че малините помагат за намаляване на признаците на стареене чрез борба със свободните радикали в тялото ви.
Коментирай »