7 качества, които те правят любимата колежка в офиса

Чудила ли си се какво се изисква, за да бъдеш перфектния колега и как някои хора просто са обичани от всички в офиса? Ето го и отговора.

7 качества, които те правят любимата колежка в офиса

В офиса винаги има един особено харизматичен колега, любим на всички. Този колега ни липсва, когато е в отпуска, на него винаги можем да се опрем за съвет и разбиране или да споделим успеха и неуспеха си. А той притежава няколко ключови качества, които го превръщат в колега номер 1. Ето ги и тях:

Не критикува

Любимият колега никога не ни критикува, когато не успеем с даден проект или задача. Дори и да е по-високо от нас в йерархията, той или тя винаги има подход, с който да ни накара да се чувстваме значими и полезни. Дори когато сгрешим, този човек ни помага със съвети за следващия път, но никога не ни сочи с пръст.

Скромен е

Любимият служител във фирмата го краси скромността. Дори да постига големи успехи, никога не си приписва всички заслуги. Обичайно разказва пред шефовете, че успехът е колективна заслуга и не пропуска да благодари на всички, които са му помогнали.

Интересува се от останалите

Още едно качество, което отличава добрия колега е, че той искрено се интересува от благополучието на колегите си и помага с каквото може, когато е необходим. Изслушва историите им и дава ценни съвети, когато му ги поискат.

Избягва клюките

Можеш да споделиш всичко с любимия си колега и знаеш, че тайната ти е на сигурно място. Какво по-хубаво от това да имаш доверен човек в офиса?

Радва се на чуждите успехи

Какво по-хубаво от това да получиш повишение на заплатата или да се издигнеш на нова длъжност и някой да се зарадва искрено за теб? Ето това, може би е най-силното качество на любимия колега. Той винаги ще се радва за твоите успехи така, сякаш са негови, ще те поздрави и ще излезе да празнува с  теб. 

Не се притеснява да поиска помощ

Когато е необходим, този колега винаги ще се отзове. Но и когато има нужда от помощ, няма да се притеснява да я поиска. Как да не откликнеш с радост на молбата на любимия си колега. А той ще се постарае да ти се отблагодари и да се чувстваш полезен и значим.

Не лицемерничи

Да, когато този колега не харесва някого, дори и собствения си шеф, няма да го скрие. Няма да го видиш да се подмазва на някои хора в офиса и да фамилиарничи с други. Ако те харесва, ще ти го покаже, ако не – също.

И още от офиса:

Пет трика за успешна офис свалка

Как да оцелееш в женски офис

Флирт в офиса...а след това?

Коментирай »
Още по темата
Колко време ти отнема да стигнеш до офиса? Дългият път до работното място може да навреди на здравето ти Колко време ти отнема да стигнеш до офиса? Дългият път до работното място може да навреди на здравето ти
Какво е оптималното работно време за психичното здраве Какво е оптималното работно време за психичното здраве
5 начина да откриете силната си страна в работата 5 начина да откриете силната си страна в работата
Шест вида шефове гадняри и как да се справим с тях Шест вида шефове гадняри и как да се справим с тях
Имате поща: Най-дразнещите грешки в писането на имейли Имате поща: Най-дразнещите грешки в писането на имейли
Флирт в офиса: Четири типа досадни ухажори на работното място Флирт в офиса: Четири типа досадни ухажори на работното място
Най-щастливите професии в света: Попадаш ли в класацията? Най-щастливите професии в света: Попадаш ли в класацията?
Никога не прави това на работа Никога не прави това на работа
Интригант на пълен работен ден Интригант на пълен работен ден
Препоръчваме още
Доказателството, че зайчетата могат да летят Доказателството, че зайчетата могат да летят
Самотен вълк ли си? Четири зодии с независим характер Самотен вълк ли си? Четири зодии с независим характер
10 мита за секса и мъжете, които всъщност са пълна глупост 10 мита за секса и мъжете, които всъщност са пълна глупост
Най-добрите песни на 2019 година Най-добрите песни на 2019 година
Слънце, хормони, възпаления…Когато кожата реши да отмъщава и как да я спрем Слънце, хормони, възпаления…Когато кожата реши да отмъщава и как да я спрем
Почитаме трима светци мъченици Почитаме трима светци мъченици
Преяждането през уикенда проваля диетите Преяждането през уикенда проваля диетите
„Конфитюрът на Малина“ на Светла Радивоева поднася на малки и големи рецепта за споделяне (предложение за четене)   „Конфитюрът на Малина“ на Светла Радивоева поднася на малки и големи рецепта за споделяне (предложение за четене)  
Сама, но не самотна: 5 причини да празнуваш свободата си на Свети Валентин Сама, но не самотна: 5 причини да празнуваш свободата си на Свети Валентин
Откриването на двойната спирала на ДНК: Жертва или сътрудник е била Розалинд Франклин? Откриването на двойната спирала на ДНК: Жертва или сътрудник е била Розалинд Франклин?
Шестте най-големи изкушения за жените  Шестте най-големи изкушения за жените 
Отвлечени и щастливи Отвлечени и щастливи
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби