снимки: morguefile.com

Няма нищо по-сладко от забраненото. А всички знаем, че офис свалките не са най-правилното нещо, особено ако държиш на работата си. Ако все пак си се захванала с подобен флирт ти предлагаме няколко съвета, за да го направиш по-успешен.

Дръж колегите на страна

Вероятно имаш близки и не толкова близки приятелки в офиса, на които ще искаш да разкажеш всяка една вълнуваща подробност от новата си свалка. Бъди внимателна обаче на кого и какво точно споделяш. Направи така, че да знаят възможно най-малко хора, защото никога не знаеш откъде може да ти дойде една тлъста интрига. Затова се постарай да криеш възможно най-дълго авантюрата си в тайна, без разбира се да прекаляваш - ако се разчуе - разчуе, не отричай, за да не ставаш смешна.

Нищо лично

Още в началото се разбери с него, че тази свалка няма да обърква професионалните ви отношения. Разбира се, това на думи е лесно, а като изпълнение - не чак толкова. Затова се постарай наистина да не вкарваш нищо прекалено лично в отношенията си с него. Не забравяй, че офис авантюрите са малко по-различни от останалите ти любовни истории. Нали не искаш всичко да приключи по грозен начин и накрая да не може да се погледнете, а да ви се налага...

Внимавай с Фейсбук

Както се разбрахме, при офис свалките трябва да си много деликатна, а Фейсбука е всичко друго, но не и пример за деликатност. Най-вероятно в социалната мрежа си приятелка с половината, ако не и с целия офис. В такъв случай, прекаленото фамилярничене с обекта на свалката ти, макар и онлайн, веднага ще бъде забелязано. Вероятно много ти се иска по цял ден да публикуваш на стената му любими песни, снимки, картички и т.н. Един съвет - недей, освен, че колегите ти веднага ще разберат какво се случва между вас, нищо чудно и на него да станеш досадна.

Бъди професионалист

Свалката си е свалка, но работата е съвсем отделно нещо. Дори и да снощи да сте имали гореща нощ, а днес се налага да работите заедно по общ проект, не си позволявай да се разсейваш с палави мисли или битови спорове. Офисът е място за работа, не си носи там личния си живот.

Понеси си последствията

Още о самото започване на свалката имай предвид, че нещата най-вероятно ще свършат зле. Затова се постарай да си психически и емоционално подготвена за такъв вид връзка. Не забравяй, че офис свалките, като всички останали свалки, най-често приключват и тогава ще трябва да намерите начин да останете колеги и да можете да се понасяте един друг.

Коментирай >