Флирт в офиса...а след това?

...или какви са шансовете ти за край на аферата на рабтното място?

снимка: sxc.hu 

Свалката в офиса е нещо съвсем нормално, да не кажем даже неизбежно. Ти си млада, вероятно и той, прекарвате по-голямата част от живота си заедно, защото ви се налага, понякога трябва да се разнообрази сивото ежедневие, едното води към другото...и така, докато се усетиш, си се забъркала в работна афера. Няма нищо лошо в това, стига, разбира се, да не става въпрос за шефа ти – ако твоят случай е такъв, ще му обърнем внимание следващия път. Ако обаче свалката с колега те притеснява, то е хубаво да знаеш какви биха могли да бъдат изходите от вашата приказка.

Пълна трагедия

Започваме песемистично. Не е изключено отношенията ви да завършат с гръм и трясаък, а нетърпимостта да се засилва все повече от факта, че постоянно сте заедно, защото ви се налага. Ако всичко прекрасно между вас е приключило по някакъв неприятен начин или пък има обидени, то едно е сигурно – ще бъде трудно. Особено ако не сте почитател на „да си останем приятели”. Тук можем само да ти пожелаем „новината” да не стига до началника и с времето нещата да позатихнат. Защото казват, че очи, които не се виждат се забравят – какво ли се случва обаче с тези, които се виждат всеки ден? Не пропускай да си зададеш този въпрос, преди да се хвърлиш смело в този тип афера.

Най-добрите приятели

Малко са тези щастливци, които успяват след края на връзката си, да поддържат приятелски отношения. Ако го постигнат обаче, то това ще бъде много ценно и здраво приятелство. Ако веднъж си превъзмогнал срама, успял си да останеш близък с другия, макар и след края на свалката, разбра ли сте, че нищо сериозно няма да излезе, но се виждаде всеки ден в офиса и въпреки всички тези фактори сте си станали приятели...ако е така, не си пести комплиментите. Браво, вашите отношения са рядко съкровище.

Женени с деца 

Ако вариантът да си останете най-добри приятели ти се струваше невъзможен, ето това вече е съвсем в сферта на изключенията. Естествено, не са малко примерите за двойки, които са се запознали и влюбили на работното място, след което толкова са си допаднали, че са решили да са заедно „докато смъртта ги раздели”. Да го виждаш сутрин, като се събудиш и вечер докато заспиваш, после цял ден да сте заедно на работа и отново вечер докато заспиваш...доколко е здравословна тази връзка е под въпрос. Ако все пак си сред тези щастливки или се надяваш да станеш, ние ти пожелаваме успех.

Няколко основни съвета следват плътно свалката на работното място – ако е за малко и става въпрос основно за флирт, а не за връзка – всичко е наред. Колкото по-малко от колегите ви знаят – толкова по-добре и толкова по-голяма тръпка. Хубаво е вшата фирма да няма политика срещу връзките на работното място. Или както би казал мафиотът: „Бизнесът си е бизнес. Не трябва да се смесва с чувствата”.

Коментирай »
Още по темата
Колко време ти отнема да стигнеш до офиса? Дългият път до работното място може да навреди на здравето ти
5 начина да откриете силната си страна в работата
За целувката на коледното парти
Флирт в офиса: Четири типа досадни ухажори на работното място
4 от най-големите флирт грешки, които допускаме (ВИДЕО)
Петте причини да скъсаш с него
Пет трика за успешна офис свалка
Никога не прави това на работа
Четирите неща, които трябва да знаеш за бившия
Интригант на пълен работен ден
Най-вълнуващата свалка...онлайн
Препоръчваме още
Житният режим – всичко, което трябва да знаем за популярния детокс
Предложение за четене: „Липсващото досие“ - трилър от изрелския писател Дрор Мишани
„Суперживот“ – за жизнените сили, които определят здравето ни и начина, по който се чувстваме (предложение за четене)
„Аз съм БОГ. Ти също!“ – Най-съкровената изповед на Лиз Бурбо 
Откажете се от пижамата, лягайте си голи
Най-красивите градове за посещение през есента в света
Стихотворения, сънища, фрагменти и спомени в „Без мен“ от Стефан Иванов (предложение за четене)
Самотата влияе не само на психическото, но и на физическото здраве
Имаш ли нужда от промяна?
За вредата от романтичните филми
Как и какво пазаруват дамите онлайн
Пет съблазнителни тоалета, които мъжете обожават
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби