снимка: sxc.hu

Всяка жена поне веднъж в живота си е казвала на мъж „ти просто не ме разбираш“, „наистина мъжете сте от Марс, а жените сме от Венера“ и „явно говорим на различни езици“.

Сега обаче учени доказаха достоверността на тези думи или че мъжете са абсолютно неспособни да разтълкуват женските емоции. Според техните открития представителите на силния пол не разбират какво им казвате с очи, не могат и да разгадаят какво чувствате по лицето ви.

За сметка на това господата са много добри, когато трябва да видят предложенията за секс. Те почти никога не изпускат флирт или намек за любовни ласки, но всичко останало изглежда е твърде сложно за тях.

Друго скорошно проучване пък установи, че дамите могат да отгатнат дали един мъж е верен или склонен на изневяра, само като наблюдават чертите на лицето му. Това установили австралийски учени, които накарали участниците в експеримента им да разгледат 200 фотографии и да предположат кои от хората на тях са склонни на изневяра, като предварително провели интервюта с фотографираните.

Оказало се, че почти всички участнички познали кои са прелюбодейците. Мъжете от своя страна се провалили и не успели да отделят неверните жени от тези, на които може да се има доверие.

Коментирай >