Червените боровинки неутрализират мазната храна Червената боровинка притежава свойството да неутрализира мазнините, които съдържа вредната храна
Червената боровинка притежава свойството да неутрализира мазнините, които съдържа вредната храна
снимка: sxc.hu
Всеки мечтае изяденото количество пица, шоколад и нездравословни храни да не води след себе си един-два размера по-широки дрехи. Оказва се, че това желание не само може да се сбъдне, но и е научно обяснено и подкрепено с примери, съобщава БГНЕС.
Червената боровинка притежава свойството да неутрализира мазнините, които съдържа вредната храна, и по този начин не позволява трупането на излишни килограми, установи шведско проучване.
Изследователите от университета Лунд в Швеция са открили, че плодовете почти напълно предотвратяват наддаването на тегло, като изследването е направено върху мишки, хранени с богата на мазнини храна.
Резултатите сочат, че червените боровинки намаляват нивото на кръвната захар и холестерола.
Противно на "вълшебния плод", друг вид боровинка, по-известна като "боровинка Акай", има тъкмо обратен ефект върху теглото ни. Този плод расте в Бразилия и учените смятат, че там основно се ползва като енергийна добавка.
Въпреки всичко от университета напомнят да не злоупотребяваме с ефекта от червените боровинки и да внимаваме с какво се храним.
Коментирай »