снимки: morguefile.com

Хората без настроение, сърдити или тъжни, са в пъти по-склонни да посегнат към нездравословната храна, отколкото всички останали, установи американско проучване, съобщава БГНЕС.

Когато сме нещастни или нещо ни липсва, често имаме необходимост да запълним тази липса с храна. И затова често посягаме към нещо вредно с идеята, че ще се почувстваме по-добре.

За сметка на недоволните, усмихнатите и положително настроени към живота хора най-често гледат да се нахранят с нещо здравословно.
Оптимистичното състояние на ума ни кара да погледнем на бъдещето си по-сериозно, да направим план на живота си и най-вече да се погрижим за здравето си, като се храним здравословно.

Доцент Мерил Гарднър от университета Делауеър твърди, че перспективата на времето помага на хората да направят по добър избор. "Когато хората са в лошо настроение обикновено се фокусират върху това, което се намира във физическа близост и близост във времето", коментира Гарднър. "Хубаво е да лекуваме трудните моменти в живота си с приятна музика и приятелски съвет, отколкото с консумация на вредна храна", съветва още Мерил.

Един шоколад винаги ще ни достави част от необходимото количество серотонин и ще си набавим малко щастие. Важно е обаче да не прекаляваме с вредната храна само, за да се почувстваме по-добре :)

Коментирай >