5 съвета за по-добро настроение

„Енергийните вампири” вън от ежедневието

Вие сте независими и смели. Посрещате трудностите без притеснение и сте в състояние да се справите с всяка ситуация. Всички винаги са се възхищавали на вашия позитивизъм и добро настроение. Напоследък обаче сякаш нещо се е променило.

Всички имаме периоди, в които се обезверяваме и просто имаме нужда някой или нещо да ни повдигне духа. Не се притеснявайте! Тези 5 съвета ще изпратят лошото ви настроение надалеч и ще ви накарат да се почувствате по-добре и да се радвате на слънчевото лято.

1. „Енергийните вампири” вън от ежедневието

Всеки има приятели или познати, които на моменти са истински „енергийни вампири”. Сякаш са в състояние да изсмучат и последната капчица ентусиазъм и жизненост от вас.

Затова, когато сте в лошо настроение, по-добре ще е за самите вас да ограничите контактите си с подобни хора.  В противен случай само ще изпаднете в по-дълбока депресия и настроението ви със сигурност няма да се поразведри.

Не се притеснявайте да се дистанцирате от подобен тип хора! Може би ако спрете контактите си с познати, които постоянно се оплакват от живота, вие самите ще откриете неговото очарование.

2. Фокусирайте се върху положителните неща

Ние, жените, понякога имаме вроден талант за самоизмъчване. Много често сме склонни да се фокусираме повече върху негативните страни на нещо, отколкото върху положителните.

Именно заради това си качество обръщаме и толкова голямо внимание на физическите си недостатъци. Ние постоянно се тормозим с мисли от рода на това как не сме достатъчно слаби или пък как кожата ни не е толкова гладка и чиста, колкото ни се иска.

Е, стига вече! Изхвърлете всички подобни мисли от главата си, ако искате да сте в добро настроение. Вместо да се фокусирате въху недостатъците си, обърнете внимание на положителните си страни. Например на хубавия цвят на очите си или пък на чувствените си устни.

За да повдигнете духа си, трябва да се въоръжите и със самочувствие. Не позволявайте на някои несъвършенства да развалят настроението ви. Не забравяйте, че всичко това е част от вашата същност и ви прави толкова уникални!

3. Бъдете благодарни

Всеки от нас има поне едно нещо, за което да е благодарен. Понякога хората са склонни да възприемат за даденост хубавите неща около тях и да не им обръщат внимание. Затова ако искате да подобрите настроението си, помислете си за всичко прекрасно около вас. За нещата, за които да сте благодарни.

Сигурни сме, че ще се сетите поне за едно. Например, може да сте благодарни за това, че сте здрави или пък за невероятните приятели, които имате. Има толкова много неща, за които да сме благодарни. Недейте да гледате на тях като на нещо маловажно. Оценете ги и може би точно те ще върнат усмивката на лицето ви и ще помогнат за доброто ви настроение.

4. Научете се да приемате комплименти

Нищо няма да ви разведри по-добре от един комплимент, отправен на място. За съжаление, някои дами имат проблеми с приемането на комплименти. А не би трябвало.

Винаги е хубаво, когато някой страничен човек оцени вашите качества или заслуги. Искрено отправените комплименти могат  да бъдат много приятни. Те са страхотно средство за повдигане на самочувствието и за подобряване на настроението.

Така че,  не се смущавайте да приемате комплименти. Понякога те имат чудодеен ефект.

5. Потърсете вдъхновение

Винаги е хубаво, когато около вас има примери за вдъхновение. Няма значение дали това се отнася до някой близък от семейството, приятел или пък познат. Важно е да имате някого, на когото истински се възхищавате. Така ще почерпите вдъхновение и ще намерите сили, за да се справите с лошото си настроение и отрицателните емоции.

Пример за вдъхновение могат да бъдат различни неща. Може да намерите вдъхновение и в някакво хоби или пък занимание, което ви харесва. Важното е просто да е нещо, което ще ви разведри и отново ще върне усмивката на лицето ви.

Коментирай »
Три изпитани техники, с които да изгоните тревожните мисли
Как да разбием стените, зад които сме затворени
Енергиен вампир: Как да го разпознаеш и да му се противопоставиш
Да бъдем туристи в собствения си град
Как да се предпазим от енергийните вампири
Лошото настроение събужда желание за вредна храна
Орален секс за настроение
Киви за добро настроение
3 стъпки за добро настроение
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Намаляването на силата на захвата може да е признак за деменция
Грейпфрутът крие тайната на женската красота
Бракът е полезен за здравето
Има ли връзка между размера на обувките и този на мъжкото достойнство?
По-възрастните майки косатки защитават синовете, но не и дъщерите си
10 от най-романтичните филмови целувки в историята
Момичета, бързо в леглото! Редовният секс забавя стареенето
Осем неща, които да опитате в Нидерландия
Осем неочаквани признака, че си е паднал по теб
Какво е общото между The Weeknd, Мадона и "The Idol"? "Popular", разбира се!
Робърт Дауни-Джуниър със специално обръщение към българските зрители (ВИДЕО)
Без срам и вина: Как да разпознаем и преборим следродилната депресия
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби