Шест знака, че е време да смениш работата си 

Човек и добре да живее, идва време за промяна. Провери дошло ли е и при теб :) 

снимки: pexels.com

Работата е необходимото зло. Без нея не може, но и с нея не е приказка. Казват, че е хубаво работното място да се сменя когато минат определен брой години или ако нямаш развитие там, където си. Има обаче няколко признака, които показват, че сегашната ти работа ти вреди твърде много и не ти носи никакво удовлетворение. Ето ги и тях. 

Будиш се уморена - това не е задължително да го отдаваш на работата. Възможно е да е симптом на пролетна умора, системно недоспиване или стрес в личния ти живот. Но в най-честия случай, ако седем часов хубав сън не ти помага да си енергична и заредена, причината е напрежение на работното място. 

Никога не прави това на работа 

Отиваш на работа с нежелание - много малко са щастливците, за които работата е хоби, песен, пъстроцветна дъга и най-прекрасното нещо в живота. Такова щастие трудно се случва и не на всеки, но ако се чувстваш нещастна само при мисълта за работното си място, нещо не е наред. Не допускай твърде дълго да се потискаш по този начин. 

Не се чувстваш ценена и не си мотивирана. В България става все по-трудно да си удовлетворен от работата си. Шефовете не знаят как да мотивират, а похвалата за добре свършена работа е мит. Трябва да се замислиш дали е това е твоето работно място ако негативизмът и системното подценяване на труда ти са се превърнали във верни твои спътници. 

Как да си поискаме увеличение на заплатата

Парите не ти стигат - парите рядко стигат, колкото повече имаме, толкова повече ни трябват. Ако обаче виждаш, че работата ти е ниско платена, а на други места би взимала повече, не е лошо да се замислиш. Струва си да се работи за по-малко пари единствено ако атмосферата е положителна и работата ти носи щастие. Но да си нещастен и с малко пари - просто няма смисъл. 

Държиш се ужасно с колегите и шефовете си - това е една от най-тежките фази, до които човек стига когато прекара дълго време на грешното работно място. Първоначално просто си раздразнителна, в последствие ставаш все по-избухлива, а накрая вече не можеш да се контролираш и си се превърнала в човек и колега, когото не харесваш. Ако усетиш, че си стигнала до там, потърси опции за промяна. 

Колкото по-силно е семейството, толкова по-успешна е жената в кариерата

Мразиш работата си - няма по-ясен знак от този, че трябва да потърсиш нещо друго. Никой не казва, че ще е лесно, но поне трябва да се опитва. Иначе рискуваме да живеем в омраза - към работата си, към колегите си, към ежедневието си и към всичко, което ни заобикаля.  

И още за работното място: 

Как да оцелееш в женски офис

Да освежим работното място

Най-здравословната професия

Коментирай »
5 начина да откриете силната си страна в работата
Шест вида шефове гадняри и как да се справим с тях
10 сентенции за работата
Имате поща: Най-дразнещите грешки в писането на имейли
Сексът – преди или след работа?
Гримът увеличава шанса за нова работа
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Най-здравословните храни в магазина
Как се отглежда лъвче вкъщи (ВИДЕО)
„Малки жени“ - вълнуващ нов прочит на един от най-обичаните класически романи
Никога не му задавай тези въпроси
Идеалното време за сериозен разговор с мъж и въпросът, който той ненавижда
Мразите тълпите, но обожавате да пътувате? Тези места са точно за вас
Най-красиво остаряващите знаменитости (СНИМКИ)
Трогателно бебе панда, вкопчано в крака на гледача си, открадна сърцата на милиони (ВИДЕО)
Предложение за четене: „Загадките на безумието“ от Исмаил Кадаре
Мислите, че знаете нещо за любовта? Ема знае по-добре (ВИДЕО/СНИМКИ)
Отвлечени и щастливи
Три признака, че те обича
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби