снимка: Free-PhotosPixabay 

 

Един от малките трикове да се отпуснем от натрупания стрес на работното място е да го освежим. Да приемем, че работиш в офис. Със сигурност имаш компютър, бюро, стол – обичайните неща. Няколко свежи лепенки на кутията на компютъра ще ти помогнат да се усмихнеш всеки път, в който погледнеш настрани, за да си поемеш въздух. На картинката може да има всичко – красив пейзаж, сладко животинче, някой цитат, мъдра мисъл или дори твоя снимка.

Друг вариант за добро настроение в офиса е да си вземеш цвете. Така всеки път, когато се ядосаш можеш да се разходиш и да полееш красивото цвете или да му подрежеш изсъхналите листенца. И един съвет – ако не си много добра в грижата за цветята, най-добре си вземи кактус. Няма да ти се налага да го поливаш всеки ден, а и се води, че предпазвал от негативната енергия и стреса.

Друга нелоша идея е да държиш в шкафа си малък шоколад и пакетче семки. Вече говорихме за серотонина в шоколада, който те прави щастлив. А за семките – когато преполовиш пакетчето ще усетиш, че нервите ти са по-добре. За разлика от тези на колегите.

Пази чисто работното си място. Когато си почистиш излишните листа и папки и няма боклуци около теб, работният процес е по-приятен. А и с по-малко вещи, които те заобикалят на купчини, работата също изглежда по-малко.

И като за финал – слушай музика – ако работата ти го позволява, разбира се. Любима песен, пусната на “repeat” в слушалките ще те откъсне от проблемите около теб, пък макар и да е за малко. 

Коментирай >