Екзотично изкушение: Печена сьомга с мед и соя Предлагаме ви лесна рецепта за печена сьомга с мед и соя
Предлагаме ви лесна рецепта за печена сьомга с мед и соя
Photo credit: Krisztina Papp/pexels.com
Още от древността медът се асоциира като храна на боговете и това не е случайно. Медът има много приложения в готвенето и се използва както за сладки изкушения, така и за солени вкусотии. Предлагаме ви да изпробвате една лесна, но наистина завладяваща рецепта за печена сьомга с мед и соя. Ястието, което ще се получи, е цветно и интересно и е идеален пример за уникалното съчетание на сладък мед със солен соев сос.
Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
- 4 филета сьомга
- 1/4 чаша соев сос
- 1/4 чаша мед
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 с.л. нарязан лук
- 1/2 ч.л. джинджифил на прах
- 1/2 ч.л. черен пипер
- сол на вкус
- 2 с.л. зехтин
- нарязан лук за гарниране
- свеж копър за гарниране
Начин на приготвяне:
Подгответе сьомгата, като я почистите и я нарежете на филета.
В голяма купа смесете соевия сос, меда, чесъна, лука, джинджифила, черния пипер и солта, докато получите хомогенна смес.
Поставете филетата сьомга в тава за печене и ги покрийте с получената смес. Оставете да се мариноват за 30 минути.
Предварително загрейте фурната на 200 градуса.
Извадете сьомгата от марината и я поставете в плитка тавичка за печене. Полейте с марината, за да се запече добре.
Печете сьомгата в предварително загрятата фурна за около 10-12 минути, докато стане златиста и пухкава.
Сервирайте сьомгата с гарнитура от нарязан лук и свеж копър.
Коментирай »