Екзотично изкушение: Печена сьомга с мед и соя

Предлагаме ви лесна рецепта за печена сьомга с мед и соя

Екзотично изкушение: Печена сьомга с мед и соя

Photo credit: Krisztina Papp/pexels.com

Още от древността медът се асоциира като храна на боговете и това не е случайно. Медът има много приложения в готвенето и се използва както за сладки изкушения, така и за солени вкусотии. Предлагаме ви да изпробвате една лесна, но наистина завладяваща рецепта за печена сьомга с мед и соя. Ястието, което ще се получи, е цветно и интересно и е идеален пример за уникалното съчетание на сладък мед със солен соев сос.

Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

  • 4 филета сьомга
  • 1/4 чаша соев сос
  • 1/4 чаша мед
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 с.л. нарязан лук
  • 1/2 ч.л. джинджифил на прах
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сол на вкус
  • 2 с.л. зехтин
  • нарязан лук за гарниране
  • свеж копър за гарниране

Начин на приготвяне:

Подгответе сьомгата, като я почистите и я нарежете на филета.

В голяма купа смесете соевия сос, меда, чесъна, лука, джинджифила, черния пипер и солта, докато получите хомогенна смес.

Поставете филетата сьомга в тава за печене и ги покрийте с получената смес. Оставете да се мариноват за 30 минути.

Предварително загрейте фурната на 200 градуса.

Извадете сьомгата от марината и я поставете в плитка тавичка за печене. Полейте с марината, за да се запече добре.

Печете сьомгата в предварително загрятата фурна за около 10-12 минути, докато стане златиста и пухкава.

Сервирайте сьомгата с гарнитура от нарязан лук и свеж копър.

Коментирай »
Още по темата
Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци
Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела
Пролетно, изкушаващо, здравословно: Салата с авокадо и ягоди Пролетно, изкушаващо, здравословно: Салата с авокадо и ягоди
Наслада за душата: Няма нищо по-вкусно от домашните бухтички  Наслада за душата: Няма нищо по-вкусно от домашните бухтички 
Препоръчваме още
„De Profundis: Глас от бездната“ – изповедта на Оскар Уайлд за любовната му трагедия „De Profundis: Глас от бездната“ – изповедта на Оскар Уайлд за любовната му трагедия
Колко полезна ще е средиземноморската диета, ако заменим рибата с месо Колко полезна ще е средиземноморската диета, ако заменим рибата с месо
Защо винаги има по един човек, който прави неловка фотосесия на забележителност Защо винаги има по един човек, който прави неловка фотосесия на забележителност
Защо батерията на телефона винаги умира точно, когато трябва да сканирате самолетния билет Защо батерията на телефона винаги умира точно, когато трябва да сканирате самолетния билет
ТЕСТ: Прахосник, скъперник или някъде по средата: Как управляваш парите си? ТЕСТ: Прахосник, скъперник или някъде по средата: Как управляваш парите си?
Разказ за „междинното българско време“: „Заговорът на мъртвите“ на Марин Георгиев (предложение за четене) Разказ за „междинното българско време“: „Заговорът на мъртвите“ на Марин Георгиев (предложение за четене)
Сладко и полезно: Кои са плодовете с най-малко захар Сладко и полезно: Кои са плодовете с най-малко захар
Какво казва за нас денят от седмицата, в който сме родени     Какво казва за нас денят от седмицата, в който сме родени    
Ранната разходка – магията на града преди да се събуди Ранната разходка – магията на града преди да се събуди
Пет малки соколчета в полет към свободата (СНИМКИ) Пет малки соколчета в полет към свободата (СНИМКИ)
8 начина да се харесаш на майка му 8 начина да се харесаш на майка му
Не подценявайте вредите, които нанася заседналият начин на живот Не подценявайте вредите, които нанася заседналият начин на живот
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби