снимка: morguefile.com

Всяка жена се харесва повече с тен. Няма нужда да припомняме, че когато получим красив и здравословен слънчев загар, неравномерностите по кожата ни не се виждат, изглаждат се недостатъците и ставаме красиви дори и без грим. Доколко обаче солариумът е подходящ за постигане на здравословен тен.

Като начало - факт е, че солариумът ни снабдява с витамин Д и полага една добра основа за очакваните летни горещини.

Като всяко нещо обаче прекаляването не води до нищо добро. Изпичането в солариум трябва да е с мярка и да не се прекалява. Нищо няма да постигнем, ако посетим солариумът веднъж в месеца и се пуснем на 10 минути. Точно както и печенето на плажа, всичко трябва да е премерено - често и по малко. Прекомерното излагане на соларни лъчи увеличава риска от ракови заболявания на кожата.

Хубаво е след посещението на солариум да си дадем поне два дни почивка, в които не трябва да се печем и на плажа. Слънцезащитните масла са препоръчителни.

Добре е да нямаме грим на лицето си когато се печем на солариум, за да не станем на петна, а и топлината разширява порите и позволява на вредните съставките на грима ни да попаднат навътре в тях.

Ако носим контактни лещи, по-добре да се печем без тях (това се отнася и за плажа), защото в противен случай те изсъхват по-бързо и се развалят.

Посещението на солариум не е препоръчително по време на менструация, при бременност или силно акне.

Посещението на солариума не трябва да е начин на живот, а по-скоро добра основа за предстоящите дълги и отпускащи плажове :)

Коментирай >