снимка: pixabay.com

Златист летен загар – за това си мечтае всяка една от нас, докато седи пред компютъра в офиса. Разбира се, можете да изчакате докато дойде време за отпуската, но ако нямате търпение, солариумът е точно за вас.

Има обаче няколко неща, които трябва да знаете, преди да се засилите към най–близкото соларно студио.

Плюсове и минуси

Плюсовете на солариума са, че може да се регулира нивото на радиация в зависимост от типа кожа, както и да се сведе до минимум количеството на карциногенните UVA – лъчи, което е невъзможно в естествени условия.

Поради натрупването на витамин Д в кожата, солариумите могат да са полезни за костите и мускулите. Освен това са удобни – могат да се използват по всяко време, и тъй като отнемат от 5 до 15 минути са идеални за жени с натоварен график.

За съжаление соларната радиация не е безвредна, тя също може да доведе до рак на кожата.

Неправилното и нерегулирано излагане на соларна радиация може да предизвика изгаряния, а неправилното или недостатъчно хидратиране на кожата може да бъде причина дори за преждевременно състаряване.

Съвети

За да се насладите докрай на удоволствията от солариума, трябва да запомните още няколко неща:

1. Започнете с кратки процедури от 5 до 7 минути в зависимост от това колко бяла е кожата ви. След  известно време, когато кожата ви е потъмняла леко, можете да удължите времето на 10 – 15 минути.

2. Не са препоръчителни две или повече процедури на ден, както и повече от 2 – 3 за седмица. След като добиете желания загар, за да го поддържате, са необходими по около две посещения на седмица.

3. Избягвайте агресивно третиране на кожата (епилация, пилинг и т.н.) преди и след посещението в солариума.

4. Винаги използвайте слънцезащитни продукти, като не забравяйте да ги съобразите с типа си кожа.

5. Хубаво е да използвате хидратиращи продукти преди и след процедурите.

Ако посещавате соларното студио с мярка и хидратирате кожата си правилно, няма причина да не се наслаждавате на приятен загар още преди да е дошло време за плаж.

Коментирай >