Мъжете си падат по глупави жени, умните били „проблемни“

Учените имат обяснение защо мъжете харесват глупави момичета

Мъжете си падат по глупави жени, умните били „проблемни“

снимка: sxc.hu

Интелигентните и успешни жени често остават сами, защото мъжете са привлечени от по-малко образовани жени, показва ново проучване. Резултатите от него показват, че мъжете възприемат умните жени като "проблемни", пише БГНЕС.

Учените имат обяснение защо мъжете си падат по глупави момичета.

Той просто НЕ си пада по теб

Според експертите този избор е на подсъзнателно ниво, защото мъжете искат партньор, който да отгледа децата им, а не да мисли за кариера и работа.

"Тогава какво би трябвало да правят интелигентните и успешни жени, които не искат да останат сами? Би трябвало да бъдат с някой, който е по-малко образовани от тях", казва Линда Хиршман, автор на книгата Go to Work.

Открий господин „перфектен“

И изглежда някои от представителките на нежния пол са я послушали, тъй като статистиката показва, че 21% от жените се омъжват за мъже с по-ниско образование от тяхното.

Коментирай »
Още по темата
Яденето на месо е мъжествено, приготвянето на барбекю - „мъжка работа“? Яденето на месо е мъжествено, приготвянето на барбекю - „мъжка работа“?
Шест качества, които той цени повече от външния ти вид Шест качества, които той цени повече от външния ти вид
Мъжете си умират да чуят това Мъжете си умират да чуят това
Петте типа жени, които отблъскват мъжете Петте типа жени, които отблъскват мъжете
Пет неща, които ще го откажат от теб Пет неща, които ще го откажат от теб
Препоръчваме още
Световноизвестна поп икона и пекар от малко градче се влюбват в „Когато си в Рим“ от Сара Адамс (предложение за четене) Световноизвестна поп икона и пекар от малко градче се влюбват в „Когато си в Рим“ от Сара Адамс (предложение за четене)
„Когато тя си отиде“ от Алекс Дал разкрива тъмното лице на световната модна индустрия „Когато тя си отиде“ от Алекс Дал разкрива тъмното лице на световната модна индустрия
Учени установиха връзка между прекаления прием на витамин В3 и сърдечните болести Учени установиха връзка между прекаления прием на витамин В3 и сърдечните болести
Секс по вампирски Секс по вампирски
50% от хората намират татуировките за привлекателни 50% от хората намират татуировките за привлекателни
„Неспокойните“ на Лин Улман вече и на български език (предложение за четене) „Неспокойните“ на Лин Улман вече и на български език (предложение за четене)
Красива и лирична история: „Хората, които сеят в снега“ от Тина Харнеск (предложение за четене) Красива и лирична история: „Хората, които сеят в снега“ от Тина Харнеск (предложение за четене)
Евтините хотели на бъдещето Евтините хотели на бъдещето
Пет съблазнителни тоалета, които мъжете обожават Пет съблазнителни тоалета, които мъжете обожават
10 забавни мисли за живота от Джоуи от „Приятели“ 10 забавни мисли за живота от Джоуи от „Приятели“
Доказано: Мъжете не разбират жените Доказано: Мъжете не разбират жените
Преждевременното изчерпване на яйчниковия резерв: Фактори и рискове Преждевременното изчерпване на яйчниковия резерв: Фактори и рискове
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби