снимки: morguefile.com

Лятната отпуска е може би най-чаканото време от годината за повечето от нас. От вълнение и нетърпение обаче често забравяме да свършим някои наистина важни задължения. Затова ти даваме няколко практически съвета, които е добре да не пренебрегваш, за да бъдеш напълно спокойно през отпуската :)

Плати си сметките

Много важно правило, което е задължително да спазиш преди почивка по няколко причини. Първо – като се върнеш от почивката, най-вероятно няма да имаш пари за сметки и ще започнат да се трупат лихви. Второ – рискуваш да се прибереш след почивката и да установиш, че си на тъмно, защото не си си платила тока.

Подготви пътуването

Колкото и да е изтъркано и клиширано, напиши си списък с най-важните предмети, които трябва да вземеш със себе си, особено ако заминаваш за по-дълго време. Не пропускай зарядното за телефона, личните документи, всички видове дебитни и кредитни карти, с които разполагаш и разбира се, целият си гардероб :)

Остави си малко пари вкъщи

Нямаш представа колко жизнено важни ще ти се сторят тези десет лева, когато се прибереш от почивката си. По правило, на морето живеем като за последно и затова се връщаме напълно фалирали. Една малка заделена сума ще ти помогне да „избуташ“ до заплата ;)

Опаковай всичко за плажа

Ако ще ходиш на море или плаж не пропускай да си приготвиш плажни масла, голяма кърпа, плажна чанта, масло за след изгаряне, бански, та дори и надуваема възглавничка. Имай предвид, че всичко, необходимо за плажа ще ти струва много по-скъпо ако се наложи да го купуваш в някой курорт.

Обезопаси апартамента

Не забравяй да заключиш добре, за спреш печката, телевизора и половината си уреди от контакта, за да си сигурна, че няма да стане проблем при някоя евентуална лятна буря. Затвори добре прозорците и ако имаш чак толкова много свободно време може и да поизчистиш, за да не бъде всичко потънало в прах когато се върнеш ;)

Зареди се с настроение

Каква отпуска би била ако не си в добро настроение. Ден или поне няколко часа преди пътуването направи всички онези неща, които те карат да се чувстваш щастлива. Пусни си любимата си песен, направи си маникюра, вземи си дълга вана и се наспи. Какво по-добро начало на лятната ваканция от това :)

Коментирай >