Кристина Хендрикс дръзна да се появи с червена рокля, червено червило и  червената си коса., снимка: Tattoo76

В наши дни в модата има само едно правило – Бъди индивидуална. Избягай от скуката, като зарежеш правилата. Или иначе казано, вече нищо не е забранено – цветове, материи, аксесоари, можеш да ги съчетаваш както си поискаш, но с мярка, разбира се.

"Хората никога не са изглеждали толкова зле по отношение на дрехите”, каза преди време авангардната британска дизайнерка Вивиан Уестууд. И може би е права, защото с това изказване прочутата с ексцентричността си моделиерка заклейми именно еднаквостта в облеклото на дамите днес. Освен това дизайнерката видя възход на „клониращата мода”.

„Всички са еднакви. Добре е, че има хора на моята възраст, които да се отличават, споделя в откровено интервю 70-годишната Уестууд.

За да влезем в тона на дизайнерката, споделяме кои са правилата, които вече не важат:

1. Червенокосите не носят червено. Грешка – огнените дами носят каквото си поискат. За справка - Кристина Хендрикс, която дръзна да се появи с червен тоалет, червено червило и, представи си, червената си коса.

2. Обувките са в същия цвят като чантата. Как не, доколкото си спомняме, на последната церемония по раздаване на наградите Оскар чантичките на звездните дами бяха досущ като роклите им, но нямаха нищо общо с обувките. (не, че се сравняваме с тях, де)

3. Синьо не се съчетава със зелено. Всъщност комбинацията е доста популярна в последно време. Само не прекалявай с цветовете.

4. Модните експерти са категорични, че вече е напълно приемливо носенето на сандали с чорапи, дори е препоръчително съчетаването на червени сандали с черни чорапи например. Е, тук вече ни е малко трудно да се съгласим, но пък щом експертите го казват...

Коментирай >