Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация Необикновена рецепта, на която попаднахме в социалните мрежи 🥘
Необикновена рецепта, на която попаднахме в социалните мрежи 🥘
Photo credit: Pixabay/pexels.com
В кухнята има традиционалисти – те обичат да хапват класически ястия и избягват да експериментират с необичайни комбинации и смесване на вкусове. Те знаят много добре каква храна обичат и не си падат по изненадите в кухнята.
Има обаче и един друг тип хора. Те бързо се отегчават и обичат разнообразието във всеки аспект, включително и на трапезата. Ако и ти си сред тях, вероятно не спираш да търсиш различни възможности и кулинарни комбинации.
Днес ти предлагаме една точно такава нестандартна и различна рецепта, която обаче обещава да бъде вкусна.
Необходими продукти
- 1/2 зелка
- 2 наденички (може да използваш и друго месо)
- 3 яйца
- магданоз
- 4 супени лъжици доматен сос
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- моцарела;кашкавал на вкус
Начин на приготвяне
- Нарязваме зелето на филийки и го слагаме в купа, след това го заливаме с вода и го оставяме за 15 минути.
- Нарязваме наденичките на кръгчета.
- Разбиваме три яйца.
- С яйцата заливаме зелето, което е престояло 15 минути в купата с вода. След това с помощта на лъжица начупваме зелето на парченца и разбъркваме добре с яйцата. Добавяме магданоз на вкус, една чаена лъжица сол и половин чаена лъжичка черен пипер. Разбъркваме добре.
- Изсипваме сместа в тиган с гореща мазнина. Затваряме и готвим на ниска температура около 15 минути. Обръщаме ястието, за да се сготви равномерно. Оставяме го на котлона за още пет минути.
- Добавяме доматения сос, като го разнасяме добре по повърхността на ястието, допълваме с кръгчетата наденички. Отгоре слагаме настърганата моцарела и затваряме с капак. Готвим на ниска температура още пет минути.
Виж рецептата във видеото на My CookBook 👇
Коментирай » Още по темата
Препоръчваме още