Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата) Комбинацията от пилешко месо с ориз осигурява балансирана комбинация от протеини и въглехидрати
Комбинацията от пилешко месо с ориз осигурява балансирана комбинация от протеини и въглехидрати
Photo credit: ROMAN ODINTSOV/pexels.com/Photo edited via Canva.com
Пилето с ориз е популярна рецепта най-вече заради нейната простота, гъвкавост и вкусовете, които предлага. Не изисква сложни техники или сложни съставки, което го прави идеален вариант за бързо ястие.
Освен това комбинацията от пилешко месо с ориз осигурява балансирана комбинация от протеини и въглехидрати. Да не забравяме и факта, че пилешкото месо е постен източник на белтъчини, който е и богат на незаменими аминокиселини, а оризът предлага сложни въглехидрати за енергия.
Днес ти предлагаме рецепта за приготвяне на пилешки гърди с ориз и зеленчуци 👇
Необходими продукти
- 350 грама пилешки гърди
- 300 грама ориз
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1/2 глава лук
- 2 скилидки чесън
- олио
- сол
- червен пипер
- черен пипер
- къри
- 1 супена лъжица кетчуп
Начин на приготвяне
- Нарязваме пилешките гърди, чушките и лука на късчета.
- Намазняваме тиган, в който слагаме първо лука и чесъна. Пържим до златисто, след което прибавяме чушките и пилешкото месо. Поръсваме с олио. Овкусяваме с червен пипер, черен пипер, къри и сол. Добавяме и една супена лъжица кетчуп.
- Разбъркваме добре и затваряме тигана. Готвим още няколко минути.
- Отново разбъркваме, добавяме ориза и пържим около минута. Сипваме гореща вода, която да покрие ориза. Разбъркваме, слагаме капака и готвим още четири минути. Отново разбъркваме и оставяме ястието на бавен огън, докато водата изчезне.
Ето и видео рецептата от Cookery Recipes 👇
Бон апети!
Коментирай » Още по темата
Препоръчваме още