Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни

Тази рецепта е подходяща за всички, които обичат да смесват вкусовете

Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни

Photo via Canva.com/AI Generated Image 

Днес ви предлагаме рецепта за домашно приготвени макарони на фурна. Постарали сме се да е достатъчно лесна за изпълнение, за да може да си я приготви и аматьор в кухнята.

Това ястие е подходящо както за закуска, така и за друго хранене през деня, тъй като засища, разнообразно е и е вкусно. Класическите макарони на фурма са сладки и се правят със захар. Съществува обаче и разновидност на тази рецепта, която е подходяща за хората, които обичат да смесват вкусовете. Ето как да си приготвите макарони на фурна със сирене и захар.

Необходими продукти:

✅1 пакет макарони (400 грама)

✅250/300 грама сирене

✅250 грама захар (може и повече)

✅4 яйца

✅400 мл. прясно мляко  

✅100 гр. масло

Приготвяне:

👉Първо трябва да сварите макароните. Изсипвате ги във вряла вода с малко сол и олио. След това ги прецеждате и внимателно поставяте в тава.

👉Разбърквате четирите яйца и към тях добавяте натрошеното сирене, захарта и прясното мляко. Бъркате добре и заливате макароните в тавата с готовата смес. След това подреждате маслото, нарязано на кубчета.

👉Поставяте тавата в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете около половин час.

👉Можете да извадите тавата и да поръсите още няколко лъжици захар и да върнете тавата във фурната за няколко минути, за да се карамелизира.

👉Изваждате готовото ястие и нарязвате на порции. Готово е за сервиране. И е вкусно както топло, така и след като изстине.

⭐ Ако не харесвате солено-сладки ястия, можете да си приготвите макароните и без сирене, а само със захар.

Коментирай »
Още по темата
Така я прави Иван Звездев: Рецепта за бисквитена торта с боровинково сладко и кисело мляко Така я прави Иван Звездев: Рецепта за бисквитена торта с боровинково сладко и кисело мляко
Тиквички с ориз – класическа рецепта за постно ястие Тиквички с ориз – класическа рецепта за постно ястие
Обичаш ли арабската кухня? Опитай тази неустоима рецепта за вкусна маклюба Обичаш ли арабската кухня? Опитай тази неустоима рецепта за вкусна маклюба
Застоял хляб? Няма проблем. Изпробвай тази аматьорска и вкусна рецепта Застоял хляб? Няма проблем. Изпробвай тази аматьорска и вкусна рецепта
Лесна рецепта за вкусен омлет (само три съставки) Лесна рецепта за вкусен омлет (само три съставки)
Аматьорска рецепта за лазаня: Неочаквано вкусна от първия опит Аматьорска рецепта за лазаня: Неочаквано вкусна от първия опит
Обичаш картофи и яйца? Тази лесна рецепта е точно за теб! Обичаш картофи и яйца? Тази лесна рецепта е точно за теб!
Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата) Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата)
Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка
Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта
Препоръчваме още
Има ли рискови професии за развитие на хемороиди и кои са те? Има ли рискови професии за развитие на хемороиди и кои са те?
10 сентенции за работата 10 сентенции за работата
„Магьосника от Кремъл“ изследва тайните на руската власт (предложение за четене) „Магьосника от Кремъл“ изследва тайните на руската власт (предложение за четене)
Пловдивски коминочистач: Мислете за щастие, не за грижи Пловдивски коминочистач: Мислете за щастие, не за грижи
„Седем дни през юни“ в Ню Йорк ще прекараме с романтичната история за двама писатели на Тия Уилямс „Седем дни през юни“ в Ню Йорк ще прекараме с романтичната история за двама писатели на Тия Уилямс
Болестта, за която не говорим: Симптоми, превенция и малко известни факти за хемороидите Болестта, за която не говорим: Симптоми, превенция и малко известни факти за хемороидите
Осем неща, които да опитате в Нидерландия Осем неща, които да опитате в Нидерландия
10 сентенции за приятелството 10 сентенции за приятелството
Защо е важно да се храним бавно и да дъвчем дълго? Защо е важно да се храним бавно и да дъвчем дълго?
Предложение за четене: „Но и аз“ от авторката на „Силна е нощта“ Делфин дьо Виган Предложение за четене: „Но и аз“ от авторката на „Силна е нощта“ Делфин дьо Виган
Хобито да погребваш знаменитости в Туитър Хобито да погребваш знаменитости в Туитър
ТЕСТ: Достатъчно смела ли си? ТЕСТ: Достатъчно смела ли си?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби