Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни Тази рецепта е подходяща за всички, които обичат да смесват вкусовете
Тази рецепта е подходяща за всички, които обичат да смесват вкусовете
Photo via Canva.com/AI Generated Image
Днес ви предлагаме рецепта за домашно приготвени макарони на фурна. Постарали сме се да е достатъчно лесна за изпълнение, за да може да си я приготви и аматьор в кухнята.
Това ястие е подходящо както за закуска, така и за друго хранене през деня, тъй като засища, разнообразно е и е вкусно. Класическите макарони на фурма са сладки и се правят със захар. Съществува обаче и разновидност на тази рецепта, която е подходяща за хората, които обичат да смесват вкусовете. Ето как да си приготвите макарони на фурна със сирене и захар.
Необходими продукти:
✅1 пакет макарони (400 грама)
✅250/300 грама сирене
✅250 грама захар (може и повече)
✅4 яйца
✅400 мл. прясно мляко
✅100 гр. масло
Приготвяне:
👉Първо трябва да сварите макароните. Изсипвате ги във вряла вода с малко сол и олио. След това ги прецеждате и внимателно поставяте в тава.
👉Разбърквате четирите яйца и към тях добавяте натрошеното сирене, захарта и прясното мляко. Бъркате добре и заливате макароните в тавата с готовата смес. След това подреждате маслото, нарязано на кубчета.
👉Поставяте тавата в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете около половин час.
👉Можете да извадите тавата и да поръсите още няколко лъжици захар и да върнете тавата във фурната за няколко минути, за да се карамелизира.
👉Изваждате готовото ястие и нарязвате на порции. Готово е за сервиране. И е вкусно както топло, така и след като изстине.
⭐ Ако не харесвате солено-сладки ястия, можете да си приготвите макароните и без сирене, а само със захар.
Коментирай »